Karadeniz’den Mısır Ekmeği tarifi

Son güncelleme: 27.04.2009 10:34
  • Karadenizliler için bir vazgeçilmez: Mısır ekmeği. Beliz'in verdiği bu tarifte mısır ekmeği, Karadenizliler'e has şekliyle hazırlanıyor:

    Malzemeler:
    - 2 su bardağı mısır unu (250 gr)
    - 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    - 2 çorba kaşığı süt
    - 1 çorba kaşığı dolu dolu yoğurt
    - 1 silme tatlı kaşığı tuz
    - 2 silme tatlı kaşığı toz şeker
    - 1 çay kaşığı karbonat
    - Kek kıvamı elde edilinceye kadar eklenecek su

    Mısır ununu eledikten sonra içine su hariç tüm malzemeleri ekleyin. Yumuşak bir kek hamuru elde edinceye kadar su ekleyin. Önemli ipucu: Ekleyeceğiniz suyun bir özelliği var: Kaynattığınız suyun kaynarlığını biraz almak için içine az bir miktar içme suyu katmanız gerekiyor. Yani suyun ılık değil, sadece kaynarlığının biraz kırılması lazım. Yağlanmış tepsiye yaydığınız çiğ hamurun üzerinde, bıçak yardımıyla dilimleri belirleyin. Ekmek piştiğinde üzerinde bu izler kalacak ve porsiyonlara ayırmanızı kolaylaştıracak. Silikon kalıp kullanmak daha pratik olsa da, yağlayacağınız bir borcamı da kullanabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
#27.04.2009 10:34 0 0 0