Ümit Besen Konseri

Son güncelleme: 27.04.2009 14:13
  • ümit Besen İstanbul konseri

    Unutulmayan şarkılarıyla müzik ziyafeti verecek olan Ümit Besen,Mercan Restaurant'ta...

    Tarih : 27 Nisan - 1 Mayıs 2009
    Saat : 23:00
    Yer : Mercan Restaurant
    Şehir : İstanbul Avrupa


    14 Ekim 1956da Osmaniyede doğdu. İlkokul sıralarında amcasının kırık bir melodikasını bulup çalmaya başladı. Babası tarafından bu yeteneği farkedildi ve ona yeni bir melodika alındı. İlerleyen yıllarda akordiona döndü.

    Daha sonra lise yıllarında org çalmaya başladı.Tayfunlar Orkestrasını kurdu. Bu orkestra o yörede iyi bir ün yaptı. Dahasonra lise 2. sınıfta okulu bıraktı. Ya müzik ya okul olmalıydı. Müziği tercihetti.

    1976 yılında askerlik görevi için Kütahyaya gitti. Kütahyada orduevinde şarkı söylerken bir general onu dinleyerek Zonguldak Orduevine naklettirdi. Askerlik bittikten sonra Adana Çukurova Klübünde şarkı söylerken milli futbolcu Metin Oktay tarafından keşfedildi.

    Metin Oktayın İstanbuldaki gazinocu arkadaşlarına tavsiye etmesi üzerine Ümit BESEN İstanbula davet edildi. Tarabyada Köşem Bistroda as olarak sahne almaya başladı. Burda çalışmaya başladığı süre içinde plakçı olan hemşerisi Hüseyin Emre tarafından beğenildi ve Ahmet Selçuk İlkan, Selami Şahin gibi güçlü bir ekiple ilk albüm çalışmasına başladı. İlk olarak 'Şikayetim Var' adlı uzun çalarını piyasaya çıkardı.

    Hareketleri rahat, söyleyişi duygulu, sesi güçlüydü. Sonra ikinci plağını yaptı; 'Islak Mendil'... Ümit Besen bu plakla da sıradan bir isim olmadığını ispatladı. Adı gün geçtikçe büyüyor, plakları satış rekorları kırıyor, çalıştığı gazinolar tıklım tıklım doluyordu.

    'Birçok özelliğe sahip olan Ümit BESENe her şey çok kolay geliyor. Sol eliyle yemek yerken sağ eliyle yazı yazabiliyor ve piyanoda sol eliyle, sağ elin yaptığı işleri gerçekleştiriyor. Eşi de hayat mücadelesindeki en büyük desteği ve gücü...

    Rez: 0 212 638 23 50
    Adres:Kennedy Cad. No:86 (İdo Karşısı) - Yenikapı / İstanbul
#27.04.2009 14:13 0 0 0