Malzemeler,
2 tane yumurta
2 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 tane vanilya
Yarım su bardağı fındık (tozşeklinde çekilmiş)
Yarım subardağı ceviz (toz şeklinde çekilmiş)
Yarım su bardağı tuzsuz fıstık (toz şeklinde çekilmiş)
Yarım su bardağı badem (toz şeklinde çekilmiş)
Yeteri kadar un
Hazırlanışı,
Yumurta ve şekeri köpürene dek çırpın.
Süt ve sıvıyağı ilave edip çırpmaya devam edin.
Kuruyemişleri karışıma ekleyin.
Kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin.
Boza kıvamına gelinceye kadar un ekleyip karıştırın.
Fırın tepsisi ya da kek kalıbını yağlayın.
Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.
Afiyet olsun
Not,
Kekin pişip pişmediğini anlamak için fırına verdikten en erken 20 dakika sonra kapağını açıp kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz. Kürdana hamur bulaşmamışsa, kekiniz pişmiş demektir.