Bulgurlu Poğaça

Son güncelleme: 28.04.2009 16:09
  • Bulgurlu Poğaça Tarifi - Bulgurlu Poğaça Yapılışı - Hamur İşleri - Bulgurlu Poğaça Resmi

    noimage

    Malzemeler

    1 su bardağı yoğurt
    Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
    1,5 su bardağı yağ (yarısı sıvı yarısı margarin)
    1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
    Yeteri kadar tuz
    Aldığı kadar un
    Íçi için :
    300 gr kıyma
    1 adet soğan
    Yarım su bardağı ince bulgur
    Yarım su bardağı ceviz içi
    Yarım demet maydanoz
    Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı biber

    Yapılışı

    İçin hazırlanışı : Kıymayı soğanla kavurun. İçine suda beklettiğiniz bulguru, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kırmızı biberi ekleyin. 2-3 kere ateşte beraber karıştırın. Ateşten alın, içine irice kıyılmış ceviz içi ekleyin.
    Hamurun hazırlanışı: Derince bir kaba maya ve yoğurt koyup iyice ezin. Tuz, yumurta akı, yağ koyup iyice karıştırın. Alabildiği kadar unla yumuşakça bir hamur yapın. Üzerini örtüp kabarıncaya kadar mayalandırın. Mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın.
    Ayırdığınız her parçayı avuç içinde biraz açın. Hazırladığınız bulgurlu kıymalı içi koyup kapatın. Yuvarladıktan sonra tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
    Üzerine haşhaş tohumu veya susam serpip önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında pişirin.
#28.04.2009 16:09 0 0 0