Muzlu EkmekTatlısı

Son güncelleme: 01.05.2009 06:24
  • MUZLU EKMEK TATLISI TARİFİ

    125 gram margarin
    2 bardak un
    1 bardak toz şeker
    8 yemek kaşığı süt
    4 adet muz
    1 çay kaşığı karbonat
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    1 tutam tuz
    sıvıyağ

    Yapılışı

    Un, margarin, kabartma tozu ve tuzu mikser kabına koyun. Yavaş yavaş sıvı yağ, karbonat ve şeker ilave edip karıştırarak kek hamuru yapın.

    Muzları ayrı bir kapta çatalla ezip süt ilave edin. Bu karışımı da hamura ekleyin. 10 dakika düşük devirde mikserde çırpın.

    Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün. Üstüne çatal batırarak birkaç yerinden delin, 160 derecelik fırında 1.5 saat pişirin. Servis yapın.
#01.05.2009 06:24 0 0 0