Meyveli İrmik Tatlısı

Son güncelleme: 01.05.2009 12:23
  • irmikli tatlılar - soğuk tatlılar - hafif tatlilar - meyveli tatlı tarifi

    noimage


    malzemeler:

    1 lt süt
    11 yemek kaşığı irmik
    10 yemek kaşığı şeker (arzuya göre ayarlanabilir.)
    vanilya
    1 kaşık margarin (eklenmesi şart değil)
    süsleme:
    ince dilimlenmiş meyveler
    1 paket jöle

    Yapılışı:

    Süt ve irmik bir tencereye alınıp pişirilir içine şeker,vanilya ve margarin eklenip eklediklerimiz eriyip karışıncaya kadar pişirmeye devam edilir. Ocağın altı kapatılıp ıslatılmış borcama tatlı dökülür.İyice soğuması beklenir. Meyve dilimleri üzerine dizilir.Paketin üzerindeki tarife göre hazırlanan jöle üzerine dökülüp soğutulur.Buzdolabına kaldırılır.2-3 saat tercihen bir gece buzdolabında jölenin sertleşmesi beklenir.
#01.05.2009 12:23 0 0 0