Çikolata Soslu Muzlu İrmik Tatlısı

Son güncelleme: 01.05.2009 12:35
  • irmikli tatli tarifi - soğuk tatlılar - sütlü tatlilar
    noimage

    Malzemeler

    1 su bardağı toz şeker
    1 kg. süt
    1 su bardağı irmik
    1 adet vanilya
    50 gr. tereyağ
    2 adet muz


    Yapılışı

    Sütü, şekeri ve irmiği tencereye alın,sürekli karşıtırarak sütünü iyice çekip üzeri göz göz olana kadar pişirin.Ocağın altını kapattıktan sonra vanilyasını ve tereyağını ekleyin. Kullanacağınız kalıbı ıslatılıp, suyunu iyice süzüp,hazırlamış olduğunuz irmikli karışımı bu kalıba boşaltın.Üzerine bir tepsi kapatıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini yuvarlak olarak dilimnlenmiş muz ile süsleyin.En son olarakta üzerine bir kaşık yardımı ile çikolatalı sostan dökün.Afiyet olsun..
#01.05.2009 12:35 0 0 0