Havuçlu irmik tarifi - Havuçlu irmiğin yapılışı - Tatlı tarifi
Malzemeleri
1 su bardağı irmik
125 gr.margarin
4 su bardağı süt
1,5 su bardağı tozşeker
500 gr. havuç
1 su bardağı ceviz
1 kase krem şanti
Taze mevsim meyvesi
Hazırlanışı
Margarini kızdırıp irmiği üzerine ekleyelim. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavuralım. Üzerine 3 su bardağı süt ve 1 su bardağı tozşekeri koyup karıştıralım. Boza kıvamını alınca ocaktan alıp bir tepsiye dökelim. Ayrı bir tencerede rendelenmiş havuç, kalan 1 su bardağı süt ve yarım su bardağı tozşekeri havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Soğutup cevizleri ilave edelim. Karışımı irmiğin üzerine dökelim. En üste krem şantiyi yayıp bir gece buzdolabında veya 2-3 saat dondurucuda bekletelim. Doğranmış mevsim meyveleri ile yani mandalina, kivi, portakal, muz gibi meyvelerle süsleyip servis yapalım.