Kemer' den Loeb geçti...

Son güncelleme: 29.06.2004 09:17
  • Antalya'nın Kemer İlçesi'nde 4 gündür süren Dünya Ralli Şampiyonası'nın 7. ayağı olan Türkiye Rallisi, ödül töreni ile sona erdi.
    Yarış alanında düzenlenen ödül törenine Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Babacan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve diğer yetkililer katıldı.
    Son etap olan Aspendos 2 etabını tamamlayan pilotlar teker teker Kemer'deki yarış alanına gelerek kurulan sahnede ödüllerini aldılar. 2. Türkiye Rallisı'nde birinci olan Citroen takımından Sebastien Loeb ve yardımcısı Daniel Elena, birincilik kupasını Antalya Valisi Alaaddin Yuksel'in elinden aldıktan sonra başarılarını şampanya patlatarak kutladılar.
    Şampiyonada 2. olan Peugeot takımından Marcus Gronholm ve yardımcısı Tima Rautiainen'e kupasını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. olan Subaru takımından Petter Solberg'e ise kupasını Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker verdi. İlk 3 dereceyi elde eden pilotlar daha sonra başarılarını doyasıya kutladı.
    2. Türkiye Rallisi WRC'de yarışan Türk pilotlardan Serkan Yazıcı ise yarışı 10. tamamlayarak en iyi dereceyi yapan Türk pilotu olma başarısını gösterdi. En iyi dereceyi elde eden Türk pilotu olan Serkan Yazıcı'ya Kemer Kaymakamı Nazmı Günlü başarı plaketi verdi. Şampiyonanın en iyi takımı seçilen Citroen'e takım ödülünü ise Türkiye Otomobil ve Motor Sporları Federasyonu Başkanı Başkanı Mümtaz Tahincioğlu verdi.
#29.06.2004 09:17 0 0 0