Ispanaklı Borani

Son güncelleme: 28.06.2010 17:20
NaZ NaZ foto
  • borani nedir - borani tarifi - antep üsülü borani - boranı tarifi - boranı - Ispanaklı Borani yapımı - Ispanaklı Borani tarifi

    Malzemeler

    1 Kg Ispanak
    1 Çay Bardağı Sıvıyağ
    3 Çorba Kaşığı Un
    2 Çay Bardağı Süt
    1/2 Çay Bardağı Su
    Tuz
    Yoğurt ve Sarmısak
    1 Çorba Kaşığı Salça
    1 Çorba Kaşığı Tereyağı


    Yemeğin Tarifi

    Ispanakları bol suyla birkaç kere yıkayın. Yapraklarını dallarından ayırın. Bir tencerede, bir miktar tuzlu suyu kaynatın. Ispanakların yapraklarını kaynayan suya atıp, 4-5 dakika kadar pişirerek yumuşatın. Delikli kepçeyle çıkarın. Bir süzgecin içine koyarak fazla suyunu salmasını bekleyin.

    Küçük bir tencereye bir çay bardağı sıvı yağı koyun. İçine unu ilave edin. Sürekli karıştırarak un pembeleşinceye kadar kavurun. Süt ve suyu ilave edin. Bu karışım koyu muhallebi kıvamına gelince içine ıspanakları ekleyin. 1 dakika kadar birlikte kavurduktan sonta ateşten alın.

    Üzerine sarmısaklı yoğurt yayın. Salçayı tereyağıyle birlikte biraz pişirin. Yemeğin üzerine sosu gezdirip, servis yapın.

#04.05.2009 20:44 0 0 0
  • Yogurtlu Ispanagi biliyordum da birde bu tarifi deniycem
#05.05.2009 10:04 0 0 0
  • Boraniyi hiç yapmadım deneyecegim eline saglık Havilcigim.
#05.05.2009 13:07 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Bu çesit Gaziantep usuluymus. Bende denemeyi düsünüyorum
#05.05.2009 13:12 0 0 0
  • Herkez deneyimlerini yazsin o zaman buraya
    Ben haftasonuna yapmayi düsünüyorum, sonucu bildiririm
#06.05.2009 14:42 0 0 0
  • hmm, malesef beğenilmedi.
    Ya yeni tatlara alışık değil evdekiler,
    ya da ben tutturamadım
#16.05.2009 16:33 0 0 0
  • Tşkrler
#28.06.2010 17:20 0 0 0