AMERİKAN PANKEK VE BİZİM GÖZLEME

Son güncelleme: 04.05.2009 21:02
  • AMERİKAN PANKEK

    Malzemeler:

    noimage

    1 su bardağı un

    1 çay kaşığı kabartma tozu

    2 yemek kaşığı toz şeker

    1 orta boy çırpılmış yumurta

    1 su bardağı süt

    Servis için tereyağı,kaymak tatlandırmak için şurup (Ben maple şurup ile servis ettim. ama siz elinizde olan pekmez ya da bal ile de servis edebilirsiniz)



    Hazırlanışı:
    noimage


    1- Un,kabartma tozu ve şekeri kapta karıştırın.

    2-Ortasında boşluk yaratın ve yumurta ve sütü ekleyin. Hamurda pütürcükler kalmasın. Karışım yoğun krema kıvamına gelmeli.

    3-Ağır tabanlı bir tavayı önceden hafif yağlayıp orta ateşte ısıtın.

    4-1/2 yemek kaşığı karışımı tavaya dikkatlice dökün. Bir seferde en fazla 2-3 adet pankek

    pişirin.

    5-Birkaç hava kabarcığı patlayınca ters çevirin. Diğer tarafı da 2-3 dakika daha pişirin.

    6-Pişenleri bir tabakta üst üste dizin. sıcak kalsınlar.

    7- İsteğe göre tereyağ, kaymak ve şurup ile servis edin. Alternatif olarak taze meyve ve bir kaşık vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.

    GÖZLEME VE AVAKADO SOS

    Malzemeler:
    noimage
    4 adet yufka
    150 gr ayıklanmış körpe yaprak ıspanak
    150 gr. tulum peyniri
    1 avuç siyah zeytin
    su, yağ

    Hazırlanışı:

    1- Körpe ıspanak yapraklarını yıkayıp suyunun gitmesini sağlayın. İçine tulum peyniri ve çekirdeği çıkarılmış doğranmış zeytini ekleyin. Harmanlayın.
    2- Yufkayı serin. Üzerine su serpin. Orta kısmına ıspanaklı karışımın 4′de birini yayın. Ortada buluşacak şekilde dört tarafınıda katlayın.
    3- Teflon tavanın içini fırçayla yağlayın. Tava ısındıktan sonra Gözlemeyi koyup kızartın. Ben aşağıdaki sos ile servis yapıyorum. Hem akşamları birşeyler atıştırmak istediğinizde güzel gidiyor hem de sabahları benim hoşuma gidiyor. :)

    AVAKADO SOS

    Malzemeler:

    1 avakado
    1 küçük kuru soğan
    1 tutam maydanoz
    1 adet taze sarımsak
    4-5 damla limon suyu.
    tuz

    Hazırlanışı:

    1- Avakadonun ortasındaki çekirdeği çıkarıp kaşıkla kabuğundan ayırın. Bir kabın içine koyup ince ince kıyın. Limon suyu ekleyerek ezip püre haline getirin.
    2- İçine ince kıyılmış maydanız ve sarımsaı ekleyin. SOğanları rendeleyip içine koyun. Tuz ekleyin karıştırın. Afiyet olsun.
#04.05.2009 21:02 0 0 0