Servis için tereyağı,kaymak tatlandırmak için şurup (Ben maple şurup ile servis ettim. ama siz elinizde olan pekmez ya da bal ile de servis edebilirsiniz)
Hazırlanışı:
1- Un,kabartma tozu ve şekeri kapta karıştırın.
2-Ortasında boşluk yaratın ve yumurta ve sütü ekleyin. Hamurda pütürcükler kalmasın. Karışım yoğun krema kıvamına gelmeli.
3-Ağır tabanlı bir tavayı önceden hafif yağlayıp orta ateşte ısıtın.
4-1/2 yemek kaşığı karışımı tavaya dikkatlice dökün. Bir seferde en fazla 2-3 adet pankek
pişirin.
5-Birkaç hava kabarcığı patlayınca ters çevirin. Diğer tarafı da 2-3 dakika daha pişirin.
6-Pişenleri bir tabakta üst üste dizin. sıcak kalsınlar.
7- İsteğe göre tereyağ, kaymak ve şurup ile servis edin. Alternatif olarak taze meyve ve bir kaşık vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
GÖZLEME VE AVAKADO SOS
Malzemeler:
4 adet yufka
150 gr ayıklanmış körpe yaprak ıspanak
150 gr. tulum peyniri
1 avuç siyah zeytin
su, yağ
Hazırlanışı:
1- Körpe ıspanak yapraklarını yıkayıp suyunun gitmesini sağlayın. İçine tulum peyniri ve çekirdeği çıkarılmış doğranmış zeytini ekleyin. Harmanlayın.
2- Yufkayı serin. Üzerine su serpin. Orta kısmına ıspanaklı karışımın 4′de birini yayın. Ortada buluşacak şekilde dört tarafınıda katlayın.
3- Teflon tavanın içini fırçayla yağlayın. Tava ısındıktan sonra Gözlemeyi koyup kızartın. Ben aşağıdaki sos ile servis yapıyorum. Hem akşamları birşeyler atıştırmak istediğinizde güzel gidiyor hem de sabahları benim hoşuma gidiyor.
AVAKADO SOS
Malzemeler:
1 avakado
1 küçük kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 adet taze sarımsak
4-5 damla limon suyu.
tuz
Hazırlanışı:
1- Avakadonun ortasındaki çekirdeği çıkarıp kaşıkla kabuğundan ayırın. Bir kabın içine koyup ince ince kıyın. Limon suyu ekleyerek ezip püre haline getirin.
2- İçine ince kıyılmış maydanız ve sarımsaı ekleyin. SOğanları rendeleyip içine koyun. Tuz ekleyin karıştırın. Afiyet olsun.