Medeniyet Çizgimizden Bir Nefes: Nezih Uzel etkinliği

Son güncelleme: 09.05.2009 15:25
  • Nezih Uzel, milli kültürümüzün en rafine aşaması olan Osmanlı Kültür dünyasından günümüze güzellikler taşıyan bir kültür elçisi.

    Gazeteci - yazar ve müzisyen olan Uzel, hoşsohbet, babacan ve çelebivari üslubu ile çok geniş bir kesim tarafından sevilen ve sayılan bir kişilik.
    Tasavvuf müziği ve Mevlevilik kültürünün bilhassa yurt dışında tanıtılıp sevilmesinde önemli organizasyonlara imza atan bu renkli sima, kültür ve sanat hayatının 50. Yılını kutluyor

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen "Kültür ve Sanat Hayatının 50. Yılında Gazeteci - Yazar Nezih Uzel" programı, Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

    9 Mayıs 2009 Cumartesi günü saat: 17.00′de başlayacak olan programda ilk olarak Yönetmenliğini Ahmet Ünal'ın yaptığı ve Uzel'in hayatından kesitlere yer verilen belgesel film gösterimi yapılacak.
    Nezih Uzel'in meslek hayatından karelere ve dostlarının görüşlerine de yer verilen belgesel film gösteriminden sonra, renkli kişiliğinin farklı açılardan değerlendirileceği açık oturuma geçilecek.

    Oturum başkanlığını yazar ve aynı zamanda yayın yönetmeni olan Yılmaz Uyar'ın yapacağı programda, Milli Gazete köşe yazarı Mehmet Şevket Eygi, Hz. Mevlana'nın 22. Kuşaktan torunu Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı Esin Çelebi, İstanbul Teknik Ünv. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğretim üyesi Doç. Dr. Süleyman Erguner, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Musikisi İcrâ Heyeti Şefi Gürsel Koçak ve Gazeteci- yazar Murat Çulcu söz alacaklar.

    Klasik Türk Müziği ve Tasavvuf Müziği'nin seçkin örneklerine yer verilen konser programı ile sona erecek etkinlikte, ses sanatçıları Bekir Ünlüataer, Fulya Tezer ve Esin Yılmaz sahne alacaklar.


    Etkinlikte ayrıca, Nezih Uzel'in objektifinden karelerin yer alacağı bir fotoğraf sergisi de düzenlenecek.

    Ali Emiri Kültür Merkezi Fuayelerinde düzenlenen sergi, aynı gün içerisinde program katılımcıları tarafından ziyaret edilebilir.
#09.05.2009 15:25 0 0 0