Pastane Açması

Son güncelleme: 09.05.2009 16:20
  • Pastane Açması tarifi - Pastane Açması yapilisi
    noimage
    Malzemeler,
    2 çay bardağı sıvı yağ
    4 çay bardağı ılık su
    1 çay bardağı şeker
    3 çay kaşığı tuz
    1 paket kuru maya
    Aldığı kadar un
    Hazırlanışı,
    Yoğurma kabına sıvı yağ, ılık su, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın.
    Üzerini kaplayacak un döküp, mayayı ilave edin.
    Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
    Hamur kabarana kadar demlenmeye bırakın.
    Mayalanan hamuru bir miktar sıvı yağ ekleyip tekrar yoğurun.
    Hamurdan parçalar koparıp açma şeklini verin.
    Üzerine yumurta sürüp tepsiye dizin.
    Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
    Afiyet olsun
#09.05.2009 16:20 0 0 0