Şekerli Şeritler

Son güncelleme: 16.05.2009 16:09

  • Malzemeler
    2 su bardağı un
    1 su bardağı yoğurt
    5 yemek kaşığı süt
    5 yemek kaşığı sıvı yağ
    Yarım çay bardağı toz şeker
    Yeteri kadar tarçın
    Kızartmak için : 2 su bardağı sıvı yağ


    Yemeğin Tarifi
    Şeker ve tarçın hariç bütün malzemeyi karıştirıp pürüzsüz bir hamur elde edin. 10 dakika dinlendirin. Hamur açacağınız yeri unlayıp 1 cm kalınlığında hamur açın.

    Açtiğınız hamuru istediğiniz boyda şeritler halinde kesin. Kızdırdığınız yağda altın rengi alana kadar kızartın. Tabağa alınca üzerine toz şekeri ve tarçın serpip servise sunun.
#16.05.2009 16:09 0 0 0