Çöpçü Balığı

Son güncelleme: 20.05.2009 14:39
  • Çöpçü Balığı - Callichthyidae - Callichthyidae Balığı

    noimage

    Sterbai Koridoras koyu renk benekleri ve portakal renkli pektoral yüzgeçleriyle alışılmadık derecede renkli ve güzel bir Corydoras türüdür. Bu güzelliği nedeniyle de nispeten yeni keşfedilen bir tür olmasına rağmen çok çabuk yaygınlaşıp en popüler koridoraslardan biri olmuştur. Sosyal bir balık olduğu için, en az altı-sekiz balıktan oluşan bir grup halinde, geniş akvaryumlarda beslenmelidir. Temiz ve akıntılı sudan hoşlanır. Tropik bir tür olduğu için ülkemizde yaygın olan komando çöpçüye (C. Paleatus) göre daha yüksek sıcaklıklar gerektirir. Oldukça ürkek oldukları göz önüne alınarak akvaryumda bolca saklanma yeri oluşturulmalıdır.


    Latince Adı: Corydoras sterbai
    Habitatı ve Anavatanı: Güney Amerika
    Beslenme Biçimi: Etçil, otçul
    Davranış Biçimi: Barışçıl
    Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl
    Yüzme Seviyesi: Taban
    Cinsiyet Ayrımı: Ayırım için en iyi yöntem tepeden bakmaktır. Dişilerin karnı dışarıya doğru yarım ay biçiminde şişkindir. Erkeklerde ise bu çok azdır veya hiç yoktur.
    Üreme: Düz yumurta döker
    Sıcaklık: 21-25 C
    En Fazla Büyüdüğü Boy: 6cm
    En Az Akvaryum Hacmi: 50 litre
    Su Sertliği: orta
    pH: 6,5-7
    Zorluk Seviyesi: 2
    Genel Yorum: Çok güzel, desenli vücutları ve turuncu yüzgeçleri vardır. Dişiler daha büyük ve yuvarlak hatlara sahiptir. Diğer Coryler gibi en az altı bireyli sürü halinde beslenmelidir.
    İlgili Makaleler: Sterbai Çöpçü Üretimi

    Bilgilerin Açıklaması

    Davranış Biçimi: Balıkların karma tanklardaki davranış biçimidir. Üreme döneminde hemen her canlının daha saldırganlaştığını göz önünde bulundurmak gerekir.
    Yüzme Seviyesi: Balığın doğal şartlarda nerede yüzdüğü ile ilgili bilgidir.
    En Fazla Büyüdüğü Boy: Balığın geldiği en büyük boydur. Genellikle bu boya gelmesi zorken, bazı bireylerin bu boyu geçtiği de görülebilir.
    En Az Akvaryum Hacmi: Balığın karma tankta rahat yaşayabilmesi için gerekli minimum hacimdir. Üretim tankları gibi 2 balığın bulunduğu durumlarda daha küçük tanklar kullanılabilir. Sırasıyla; balığın ortalama boyuna, hareketliliğine ve narinliğine bakılarak değerlendirilmiştir.
    Zorluk Seviyesi: 1 en kolay, yeni başlayanlar için uygundan. 5 en zor, sadece uzman akvarisltere uzanan balığın akvaryum şartlarında beslenmesini zorluğu ile ilgili bilgi.
#20.05.2009 14:34 0 0 0
  • Corydoras Reticulatus

    noimage

    Sinonim Yok
    Habitat Güney Amerika: Peru: lquitos
    Boy 7 cm
    Davranış Sakin ve barışçıl karma akvaryumlar için. Sürü balığı; en az 4′lü grup.
    Beslenme Omivor; etçil ve otçul
    Üreme Bilinmiyor
    Akvaryum suyu pH: <7.5, sıcaklık: 22-26°C
    En küçük akv. 70 cm
    Yüzme seviyesi Taban - Orta
    Bakımı Biraz tecrübe gerektirir
#20.05.2009 14:39 0 0 0