Titan Quest Immortal Throne

Son güncelleme: 24.05.2009 11:51
  • İşletim Sistemi: Windows® 2000 , XP
    İşlemci: 1.8 Ghz Intel Pentium IV , AMD Athlon XP
    RAM: 512 MB
    HDD: 5 GB
    Ekran Kartı: 64 MB NVIDIA GeForce 3 , ATI Radeon 8500 serisi , Pixel Shader 1.1
    DirectX® 9.0c
    8x or faster CD-ROM drive
    Keyboard, Mouse



    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage



    Diablo 1 ve 2yi kim unutabilir ki? Birincisiyle çığır açan Diablo serisi, ikinci oyunu ile resmen tavan yapmıştı. Saatlerce zindanlarda yaratıkları kesmek, özel ve set eşyalar bulmak için teker teker yeniden Baalı, Diabloyu, Mephistoyu öldürme çılgınlığı. Ben bunları yaptım ve yeri geldiğinde halen yapıyorum. Eğer bir oyun çıktıktan seneler sonra dahi kendini oynatıyorsa, bu yapım gerçek bir külttür. Hatta şu oyun dünyasında Diablo bir efsanedir. Adını bilmeyen oyuncu pek yoktur. İlk Diabloyu daha dün gibi hatırlıyorum. Tristamın yeşilliğinden cehennemin dibine kadar gitmiştik. Butcherın karakterimin peşindeki halini, nefesini hissetmeyi hiç unutmam. Kutsal metinleri okuyup, hikayeyi öğrenmemiz. Yeri geldiğinde bize artılar sağlayan sunakların, bazı zamanlar lanet okuması. Sonunda karakterimizin kafasına Soul Stoneu dayayıp, alnından içeri sokması. Diablo 2de peki nasıldı? Diablonun geri dönmesi. Çöllerde koşuşturup, doğru mezarı aramalar. Tristamın yok edilmesi ve ilk oyundaki dostumuz Griswoldun bize olan saldırısı. Ormanlarla kaplı yerlere gelip Khalim silahını tamamlamak için kalp, beyin ve gözü aramamız. Mephistonun inine girip onu yok edip, Diablola olan hesabı kesmek için Gateten içeri geçiş. Sonunda Daibloyu öldürüp oyunu bitirmiştik. Ama Baal kalmıştı ortalıklarda, o da Soul Stoneu ele geçirip kaos yaratmıştı. Ama onunda işini bitirip World Stoneu da Tyrael yok etmişti. İnek bölümünü ise kim unutabilir. Diablo aslında anlatılmaz, yaşanır diyebilirim.

    Blizzardtan ayrılan, Flagship Studiosu kurup Hellgate: Londonnın yapımına başlayan Bill Roper; Diablo 3 acaba yapılmayabilir mi? Sorusunu aklımıza getirdi. Yıllar yılı Blizzardın iş ilanlarından Diablo 3 geliyor. Diablo 3ün yapımı için arayışlar var diye içim içimi yedi. Ama geçen bunca zamana karşılık şimdilik kesin bir kanıt yok. Fakat Blizzard bugün yarın öbür gün lak diye Diablo 3ü önümüze koyar, ekran görüntülerini bile yayınlayabilir. Oyun dünyası sürprizlerle doludur. Diablo, Diablo diye bağırırken arada klon birçok yapım çıktı. Kimileri iyi, kimileri kötüydü. Ama çoğu kötü olan klonlar, Diablonun temelinde giden formülü tamamen kopyaladığı için başarılı olamadı. Kendi atmosferini yaratıp, Diablonun gölgesinden çıkamadı. İyi yada kötü zaman geçirtecek bir çok projeyi gördük. Bunlar arasında özellikle mitolojiyi temelden alan Titan Quest gerçekten güzeldi. Birçok kişi Bu da Diablo takliti diye veryansın etti. Ama arada bir fark vardı, ne olursa olsun Titan Questin mitolojiyi kullanması, ona ayrı bir atmosfer ve değer gösterilmesine neden oldu. Birçok oyun sitesinden ve dergilerden de iyi puanlar aldı. Ancak oyundaki bazı hatalar ve bana göre basit bir şekilde biten sonu oyunun eksi kısımlarındandı. Böylesine bir yapım için ek görev paketi gelmesi kaçınılmaz oldu. Zaten sonunda mutlu haberi duyurdular ve Immortal Throne piyasaya çıktı.

    Yeraltının acımasız tanrısı Hades

    "Hades, Zeus'un kardeşidir. Zeus'un önderliğindeki Tanrılar, Titanları yerin altına gönderip savaşı kazanırlar. Böylece iktidarı paylaşırlar. Poseidon denizleri, Hades yeraltı dünyasını, Zeus ise göğü ve tüm evrenin hakimiyetini elde eder. Hades, yukarıdaki dünyadan kaçırdığı Persephone ile evlidir ve yeraltı dünyasını onunla beraber yönetir. Yer altı dünyasından ayrılmaz. Tanrılar arasında en çok korkulanı ve acımasızıdır. Fakat verdiği sözü her zaman tutar, asla sözünden dönmez. Hades'in simgeleri vardır. Bunlar; Bolluk Boynuzu ve Görünmez Miğferdir."

    Kısaca konudan bahsedersek Typhonu öldürdükten sonra, sevinç naraları atıyorduk. Ancak kazın ayağı böyle olmuyor ve ortalığı yıkmak için can atan titanların halen cirit attığını öğreniyoruz. Bu vesileyle Rhodes şehrine gidip, Hadesin peşine düşüyoruz. Yine kılıcımızı hazırlayıp mücadeleye başlıyoruz. Aslında ek görev paketi için yeterli bir senaryo, zaten fazla derinleri karıştırmaya gerek kalmıyor.

    Immortal Throne sadece yeni senaryo ile sınırlı değil. Her şeyden önce birçok oyunun ek görev paketleri gibi kendisinin de belli yenilikleri var. Bunların en başında artık karavan denilen yeni bir sistemin ana oyuna eklenmesi. Böylece üzerimizdeki eşyaları koyup, diğer karakterlerle değişme imkanımız oluyor. Eğer ana oyunu hatırlayacak olursak, envanter sistemi sağ olsun bazı eşyaları almamak lüksüne, hatta görmemezlikten gelmeye sahiptik. Ama yeni sistemle beraber bu olay değişiyor.

    Yetenekler

    Oyundaki asıl büyük yenilik ise yeni gelen yetenek ağacından oluşuyor. Bu yeni ağaca Dream Mastery adı verilmiş. Rüyaları kontrol altına alma ve kabus yaşatma gibi bir izlenim bırakmasın. Dream Mastery; İyileştirme, Damage (Büyülerin hasarı) ve yanımızda savaşan yardımcı hayvanları çağırma kısımlarını tamamen içine alıyor. Eklenen büyüler ile birlikte gerçekten oyundaki bazı şeyler değişebiliyor. Özellikle yardımcıları çağırmak oldukça işe yarıyor. Bu büyüleri kullanmakla karakter oldukça değişik bir tat veriyor. Ana oyunda oynadığınız Hero sanki değişmiş, başka biri olmuş hissine kaptırabiliyor. Yeni büyüler oldukça dengeli, işimize yarayan ve karakteri cidden değiştiren yapıya sahipler. El atmanızı tavsiye ederim, şahsen ben öyle yaptım ve memnun kaldım.

    Immortal Throneda değişiklikler bunlarla da sınırlı değil. Aslında birçok RPG oyununda karşımıza çıkan silahları ve eşyaları geliştirme özelliği, Titan Queste gelen yeniliklerden. Artık oyun içinde silahımızı yada eşyamızı geliştirebiliyoruz. Bu geliştirme yani güçlendirme işlemi içinse gerekli olan parşömene sahip olmamız lazım. Parşömene sahip olduktan sonra köydeki Enchantera giderek işlemi gerçekleştirebiliriz.

    Mitoloji

    Immortal Thronela beraber yeni yan görevler, yerler ve yaratıklar ekleniyor. Rakiplerimiz aslında ana oyundaki gibiler, pek bir eklentileri yok. Ama oyundaki Bosslarla yapılan savaşlar biraz çetin ceviz çıkıyor. Bazı zamanlar gereğinden fazla zorlaşabiliyor. Ek görev paketindeki harita, ana oyundakilere göre daha geniş. Böylece biraz daha uzun bir oynama süresi ortaya çıkıyor ki, 15-20 saatlik bir oynanış var ortada.

    Grafik ve işitsel anlamda değişiklik yok. Titan Questi nasıl bıraktıysanız öyle bulacaksınız. Ama Immortal Throne ile beraber oyundaki bazı ufak tefek grafiksel hatalar da ayıklanmış. Hatta bu hataların ayıklanması daha akıcı hale getirmiş bile diyebilirim. Zaten ana oyun görsel anlamda güzeldi, aynı şekilde bozuntuya vermeden ek paket devam etmiş. Yine sesler bakımından da ben bir fazlalık veya noksanlık bulamadım. Onlarda aynı kalitede devam ediyorlar.

    Immortal Throne güzel ve yenilik getiren bir ek görev paketi olmuş. Başka başka oyunlarda karşımıza çıkan sadece iki adet eşya ve düşman ekleyen paketler gibi değil. Gerçekten "Bazı şeyler fark ediliyor, değişiklik var" diyebiliyorsunuz. Diablo 3 gelene kadar oyalayabilen kaliteli oyunlardan biri olan Titan Questi sevmişseniz, ek görev paketini de seveceksinizdir. Zaten büyük ihtimal şuanda Titan Quest sevenler, Hadesin peşine çoktan düşmüşlerdir bile. İyi oyunlar
#24.05.2009 09:54 0 0 0
  • emeğine sağLıK
#24.05.2009 11:51 0 0 0