Mantarlı Mezeler

Son güncelleme: 25.05.2009 08:32
  • mantarlı meze tarifleri - mantarlı mezeler
    MALZEMELER
    1/2 kilo mantar
    1 su bardağı yoğurt
    2 diş sarımsak
    5-6 yemek kaşığı mayonez
    bir miktar tuz
    toz kırmızı biber
    1/2 çay bardağı sıvı yağ
    1/2 limon
    1 lt su

    HAZIRLANIŞI
    Geniş bir tencerede mantarları 4'e bölerek 1 lt su ve yarım limonuda içine ilave ederek 25 dakika pişirin. Pişen mantarları süzgeçle süzün ve soğumaya bırakın. Bir taraftan yoğurt, mayonez, dövülmüş sarımsakları ve bir miktar tuzu karıştırın. Bir başka tavada sıvı yağ ve kırmızı biberi biraz pişirin. Soğumuş mantarların üzerine yoğurtlu sosu döküp karıştırın sonra kırmızı biber-sıvıyağ karışımını en üste dökün.

    kaşarlı mantar meze

    350 gr. mantar (1 pk.)
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    Kırmızı toz tatlı biber
    Karabiber
    Pul biber
    Tuz
    Mantarları yıkayıp sap kısımlarını çıkarın.
    Rendelenmiş kaşar peynirini baharatlar ve sıvı yağ ile harmanlayın. Mantarların boş kısımlarını bu karışımla doldurun.
#25.05.2009 08:32 0 0 0