Biyografi > Orçun Sonat

    Orçun Sonat Kimdir - Orçun Sonat Resimleri - Orçun Sonat Biyografisi - Orçun Sonat Hakkında


    Orçun Sonat 1941

    1941 yılında Samsun'da doğdu. İlkokuldan sonra Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü'ne girdi. Kuleli Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulu'nu bitirdikten sonra üsteğmen olarak görev yaptığı ordudan 1969 yılında ayrıldı ve tiyatroya geçti. Lale Oraloğlu tiyatrosunda sanat yaşamına başladı.

    Sonat 24 Şubat 2007'de uzun süredir akciğer kanseri tedavisi gördüğü İstanbul GATA'da yaşamını yitirdi.


    Filmografi

    Memleket Hikayeleri - Ahçik 2006
    Gizli Tünel 2006
    Paydos 2004
    Alacakaranlık- 2003
    Kurşun Yarası-Kaptan Yorgo 2003
    Gülbeyaz-Ali Kaptan 2002
    Sultan-Selim 2001
    Güz Gülleri- 2001
    Şampiyon-1999
    Bize Ne Oldu Bekir 1999
    Güzel Günler 1998
    Sibel 1998
    Aynalı Tahir-Mehmet 1998
    Geceler-Mafya Babası 1996
    Kader 1995
    Garip Bir Kolleksiyoncu Beşir 1994
    Geçmişin İzleri 1994
    Üç Kişilik Dünya 1993
    Uyanış / Davud-i Tai Hz. Davud-i Tai Hz. 1993
    İftira / Hasan Sezai Hz. Hasan Sezai 1993
    Abdulkadir-i Geylani Hz. / Batmayan Güneş Abdülkadir Geylani 1993
    Sürgün Ali Osman 1992
    Bir Kadın 1991
    Çiçekler Açmak İster 1990
    Sabah Olmasın 1990
    Yuva Münir 1990
    Hep Ezildim 1989
    Gece Dansı Tutsakları 1988
    Su Gibi Berrak 1988
    Belene 1987
    Cennet Gözlüm 1987
    Sefiller 1987
    Kanun Gücü 1979
    Uyanış 1978
    Şahit 1978
    Benim Altı Sevgilim Ayhan 1977
    Onu Kötü Vurdular 1977
    Ölmeyen Şarkı Kenan 1977
    Baskın 1977
    İntikam Meleği / Kadın Hamlet 1976
    Beş Dakikada Beşiktaş 1976
    Tavşan Kızlar 1976
    Arabacının Aşkı Zühtü 1976
    Kuklalar 1976
    Sürgün 1976
    Hayatın Gerçek Tadı 1976
    Tamam Mı Devam Mı 1975
    Delicesine 1975
    Ye Kürküm Ye 1975
    Islak Dudaklar 1975
    Panik 1975
    Sevişmek Bir Dakika 1975
    Yaşamak Daha Zor 1975
    Hasret 1974
    Sezercik Küçük Mücahit Murat 1974
    Kardeş 1974
    Kardeşim 1974
    Sokaklardan Bir Kız 1974
    Evet Mi Hayır Mı 1974
    Çay ve Sempati Kardeşim 1974
    Mağlup Edilemeyenler 1974
    Aman Ne Gırgır 1974
    Gecelerin Ötesi / İster Darıl İster Sarıl 1974
    Şehitler 1974
    Kanlı Deniz Aziz 1974
    Tanrım Beni Baştan Yarat 1974
    Mahpus 1973
    Yalancı / Çok Yalnızım 1973
    Asiye Nasıl Kurtulur 1973
    Rabia / İlk Kadın Evliya 1973
    Ömer Hayyam 1973
    Izdırap 1973
    Sevda Yolu 1973
    Hazreti Ömer Hz. Ömer 1973
    Sazlık Ali Reis 1973
    Süper Adam Kadınlar Arasında 1972
    Aşkların En Güzeli 1972
    Hazreti İbrahim 1972
    Asi Kalpler 1972
    Ölüm Bebekleri 1972
    Ah Koca Dünya 1972
    Aşka Selam Kavgaya Devam 1972
    Kanlı Öç 1972
    Ölümle Sevişenler 1972
    Süpermen Geliyor 1972
    Ekmekçi Kadın Kenan 1972
    Bir Kadın Tuzağı 1971
    Ana Gibi Yar Olmaz 1970


    image
    orjinalini görmek için tıklayınız