Kruvasan Croissant Fransız Poğaçası

Son güncelleme: 28.05.2009 21:42
  • fransız katmerli poğaça tarifi - katmerli poğaça
    noimage
    Malzemeler:
    500 gr un (ölçüyü siz ayarlayın)
    2 yumurta akı
    200 ml su
    40 gr yaş maya
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çorba kaşığı şeker. şeker miktarını fazlalaştırabilirsiniz.
    üzerine:
    200 gr oda ısısında tereyağı
    üzerine yumurta sarısı

    Yapılışı:

    Un hariç diğer malzemeleri karıştırın. azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapın.
    Hamuru 20 dakika tezgahta mayalayın. mayalı hamuru buzdolabına alın üzerini örtün 1 saat bekletin. dolaptan alın. unlu tezgahta 2 cm. kalınlığında açın yumuşamış 200 gr yağın hepsini bıçakla delmeden hamurun üzerine sürün. mektup gibi katlayın üzerini örtün 30 dakika dolapta bekletin. tekrar az unlu zeminde merdane ile 2 cm. kalınlığında açın. ( bu sefer yağ sürülmüyor. yağın hepsini ilk açmamızda sürmüştük.) sadece 2 cm. kalınlığında açın merdane ile mektup gibi katlayın tekrar dolapta 30 dakıka bekletin. son kez yine aynı işlemi yapın. toplam 3 kez olacak. tekrar dolaba alın 30 dakıka bekletin.
    işlem bitince hamuru unlu tezgahta yarım cm. kadar ince açın. 7 cm boyunda üçgen şeklinde sigara böreği keser gibi kesin sonra istediğiniz içten koyun ben sade yaptım. sigara böreği gibi kıvırın. fırın tepsisine dizin. 1 saat mayalayın. üzerine yumurta sarısı sürün. önceden ısınmış 190 dereçede pişirin.
    noimagenoimage
#26.05.2009 20:45 0 0 0
  • emegıne saglık

    lakin yazmis oldugunuz mesajlari ortalasaniz daha hos olur
#28.05.2009 10:18 0 0 0
#28.05.2009 21:42 0 0 0