Fernando Alonso, İstanbula geliyor

Son güncelleme: 14.05.2005 08:11
  • Formula 1 Dünya Şampiyonasında yarışan Renault takımının İspanyol pilotu Fernando Alonso, 15 Mayıs Pazar günü İstanbula gelecek.

    noimage

    Dünya Şampiyonasını lider olarak sürdüren Renault F1 Takımı, 21 Ağustostaki Türkiye Grand Prix yarışından önce, 15 Mayısta Formula 1aracını Sultanahmet Hipodrom Meydanında otomobilseverlerle buluşturacak.

    Alonsolu Renault F1 Takımının İstanbula gelişi nedeniyle, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ile Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu, İstanbulda basın toplantısı düzenleyerek, organizasyon hakkında bilgi verdiler.

    10 TUR ATACAK

    Halka açık olarak ücretsiz gerçekleştirilecek organizasyon, saat 13.00te Fernando Alonsonun basın toplantısıyla başlayacak.
    Saat 14.30da Sultanahmet Hipodrom Meydanı çevresinde Alonso ile birlikte, 1898-2005 yılları arasında Renaultun büyük başarılara imza attığı 10 tarihi spor aracının geçit töreni yapılacak.
    Saat 15.15te Fernando Alonso ile Roadshow gerçekleştirilecek. Alonso, tarihi Sultanahmet Hipodrom Meydanına yaklaşık 10 tur atacak. Renault F1 Takımının 25 kişilik bir ekiple İstanbula geleceği bildirildi.

    TANITIM AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

    Renault Mais Genel Müdürü Aybar, bu gösterinin Türkiye ve İstanbulun tanıtımı açısından taşıdığı öneme dikkati çekerek, Umarım kalabalık bir izleyici kitlesi bu heyecanı bizimle birlikte paylaşır dedi.
    Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Tahincioğlu ise, Hayaller gerçekleştikçe çok daha güzel oluyor diyerek başladığı konuşmasında,Bu gibi organizasyonları birkaç yıl önce konuşmak bile neredeyse kanunen yasaktı. Arkanızda devlet desteği ve bu işe gönül verenlerin olması işi kolaylaştırıyor. Renault da bu konuda liderliğini sürdürüyor diye konuştu.

    TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLAR

    Organizasyon nedeniyle, 13 Mayıs Cuma akşamı Atmeydanı Sokak, hipodrom olarak bilinen alan parkur çalışmalarının başlaması nedeniyle saat 17.00den itibaren yaya ve araç trafiğine kapatılacak. Ayrıca, aşağıda belirtilen tüm sokak ve caddelerin aynı gün saat 24.00ten itibaren, 15 Mayıs Pazar gecesi saat 24.00e dek araç trafiğine kapalı olacağı duyuruldu.
    Pazar sabahı saat 11.00den itibaren ise Ayasofya Camii önündeki trafik yolunun da pazar gecesi saat 24.00e kadar araç trafiğine kapatılacağı, ancak yaya trafiğine serbest bırakılacağı bildirildi.

    Trafiğe kapatılacak cadde ve sokaklar şöyle:

    Torun Sokak, Utangaç Sokak, Kabasakal Caddesi ve Dalbastı Sokağından Atmeydanı Sokağı istikametine giden yollar, Torun Sokaktan Tavukhane Sokağına olan giriş, Şifham Sokak ve Naklibent Sokağının kesiştiği noktadan Atmeydanı Sokağı istikametine doğru olan bölüm komple, Suterazisi Sokak ve devamı olan Babayani Sokaktan Atmeydanı Sokağı yönüne giden yollar, Üçlerhamamı Sokak, Dizdariyeçeşme Sokak, Şehit Mehmet Paşa Sokak ve yine aynı bölgede bulunan Üçler Sokak ile Asmalı Çeşme Sokağının kesiştiği noktadan itibaren Atmeydanı Sokağı yönüne giden bu sokaklar, Terzihane Sokakın, Asmalı çeşme Sokak ile kesiştiği noktadan itibaren Atmeydanı Sokak yönüne giden tüm yollar.
#14.05.2005 01:11 0 0 0
  • bilgiler için saol dostum..........
#14.05.2005 08:11 0 0 0