Yalancı Şöbiyet Tatlısı

Son güncelleme: 31.05.2009 11:31
  • milföy hamurundan tatlı yapımı - kolay şöbiyet tarifi - yalancı şöbiyet tarifi

    noimage


    Malzemeler

    * Bir paket hazır milföyn hamuru (10 yaprak) (hollandaca: bladerdeeg)
    * Bir miktar ceviz içi (kaba dövülmüş)
    * İki yumurta sarısı (üzeri için)
    * Şerberti için:
    o 1 kilo toz şeker
    o Şekerin üzerine 2 parmak çıkacak kadar su
    o Yarım limonun suyu (dikkat: hazır limon suyu kullanmayın)

    Şerbetin yapılışı:

    * Bir tencereye şekeri koyun.
    * Şekerin üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin.
    * Üzerine yarım limonun suyunu sıkın.
    * Şeker eriyene kadar karıştırın. Daha sonra şurup gibi kalınlaşıncaya kadar kaynatın.
    * Şerbeti daha sonra soğutun.

    Yalanci sobiyet yapilisi
    Yapılışı:

    * Milföyn hamurunun buzunun çözülmesini sağlayın. Yalnız ele yapışacak kadar çözülmesin.
    * Her milföyn hamurunun yaprağını dört küçük karelere kesiniz.
    * Her karenin ortasına az bir miktar dövülmüş ceviz içi koyunuz ve kareyi üçgen şeklinde katlayınız. Güzel kabarması için kapatırken kenarlarına fazla bastırmayın.
    * Bu arada fırınınızı 220 derecede ısıtın.
    * Üçgen hamurları tepsiye dizin (tepsiyi ya yağlamanız veya yağlı kağıt sermeniz gerekiyor) ve üzerine bolca yumurta sarısı sürün.
    * Isınmış fırına verin.
    * Fırından çıkartır çıkartmaz soğumuş şerbeti üzerine dökün.

    NOT: Yaptığımız tatlıyı iki veya üç gün içinde tüketmemiz gerekiyor.
#31.05.2009 11:31 0 0 0