milföy hamurundan tatlı yapımı - kolay şöbiyet tarifi - yalancı şöbiyet tarifi
Malzemeler
* Bir paket hazır milföyn hamuru (10 yaprak) (hollandaca: bladerdeeg)
* Bir miktar ceviz içi (kaba dövülmüş)
* İki yumurta sarısı (üzeri için)
* Şerberti için:
o 1 kilo toz şeker
o Şekerin üzerine 2 parmak çıkacak kadar su
o Yarım limonun suyu (dikkat: hazır limon suyu kullanmayın)
Şerbetin yapılışı:
* Bir tencereye şekeri koyun.
* Şekerin üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin.
* Üzerine yarım limonun suyunu sıkın.
* Şeker eriyene kadar karıştırın. Daha sonra şurup gibi kalınlaşıncaya kadar kaynatın.
* Şerbeti daha sonra soğutun.
Yalanci sobiyet yapilisi
Yapılışı:
* Milföyn hamurunun buzunun çözülmesini sağlayın. Yalnız ele yapışacak kadar çözülmesin.
* Her milföyn hamurunun yaprağını dört küçük karelere kesiniz.
* Her karenin ortasına az bir miktar dövülmüş ceviz içi koyunuz ve kareyi üçgen şeklinde katlayınız. Güzel kabarması için kapatırken kenarlarına fazla bastırmayın.
* Bu arada fırınınızı 220 derecede ısıtın.
* Üçgen hamurları tepsiye dizin (tepsiyi ya yağlamanız veya yağlı kağıt sermeniz gerekiyor) ve üzerine bolca yumurta sarısı sürün.
* Isınmış fırına verin.
* Fırından çıkartır çıkartmaz soğumuş şerbeti üzerine dökün.
NOT: Yaptığımız tatlıyı iki veya üç gün içinde tüketmemiz gerekiyor.