Alonso Türkiye GP'sinde iddialı

Son güncelleme: 17.05.2005 13:25
  • Formula 1 Dünya Şampiyonasında yarışan Renault takımının pilotu Fernando Alonso, 21 Ağustosta yapılacak İstanbuldaki yarışta başarılı olacağına inandığını söyledi.

    noimage

    Sezonun geride kalan 5 yarışının ardından sürücüler klasmanında 44 puanla lider durumda bulunan İspanyol pilot, Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ve Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ile birlikte Sultanahmet Hipodrom Meydanında gerçekleştireceği Roadshow öncesinde basın toplantısı düzenledi.

    İstanbula gelmekten dolayı çok memnun olduğunu anlatan Alonso, ilk önce Tahincioğlunun sorularını yanıtladı.
    Alonsonun konuşmalarına tercümanlık yapan Tahincioğlu, basın mensuplarından soruları almadan önce, sadece Alonso ve organizasyon için soru yöneltmelerini, diğer takımlarla ilgili soru sorulmamasını istedi.

    noimage

    SPEEDPARK İÇİN İDDİALI

    Alonso, 21 Ağustostaki Türkiye Grand Prixine ilk kez ev sahipliği yapacak İstanbul Speedpark pisti hakkındaki görüşlerinin sorulması üzerine, Pistin saat yönünün tersinde olması bizim için fark etmiyor. Fiziksel olarak boyun kaslarımız ters çalışacaktır. Buna hazırlıklı olmamız lazım. Bu hazırlığı yapıp öyle geleceğiz. Bizim aracımız sıcak havalara uygun. İstanbul Speedparkta iyi bir netice alacağımıza inanıyorum dedi.
    Fernando Alonso, bu spora ilginin artması için ilk koşulun bu tip organizasyonlar düzenlemek olduğunu vurgulayarak, 21 Ağustosta F1in Türkiyede yapılacak olması, Türkiyede bu spora olan ilgiyi artıracaktır. Şu anda sizde motor sporlarında kaç kategori olduğunu bilmiyorum. Kategoriler artarsa, Formula 1 için Türk pilot da yetişebilir diye konuştu.

    noimage

    HER ŞEY OLABİLİR

    Alonso, Şu anda şampiyonluğa en yakın adaylardan birisiyiz. Hem takım, hem de sürücüler açısından iyi motive edildik. Herhangi bir hata yapmazsak, şampiyonluğu göğüsleyecek durumdayız. Ama bu sporda her şey olabilir dedi.
    Dünya şampiyonluğu için favori gösterilmesinin üstünde baskı kurup kurmadığıyla ilgili bir soruya da Alonso, Geçen yıldan daha rahat konumdayız. Renault genç bir takım. Bu pozisyonu korumaya çalışacağız. Bu pozisyonda olmak gurur verici. Arkamda kimin olduğu önemli değil, benim için geçilmemek önemli diye yanıt verdi.
    Alonso bugünkü etkinlikle ilgili olarak da Bu tip organizasyonlar benim için çok ilgi çekici oluyor. Halkla iç içe, gözlerinin içine baka baka yarışmak çok güzel dedi.

    noimage

    ÇOK ÇALIŞIYORUZ

    Kış aylarında takımın çok iyi çalıştığını, başarıya ulaşacak bir otomobil yaptığını vurgulayan Alonso, Bu başarının elde edilmesi için hem ben, hem de diğer sürücüler çok çalıştık, işin hakkını vermeye çalışıyoruz. Şu andaki durumumuz çok çalışmaktan geliyor diye konuştu.
    İspanyol pilot, kendisini bu sezon en çok Kimi Raikonnenin zorladığını, Imola pistinin de en zorlu pist olduğunu anlattı.

    HER BİLGİYİ TOPLUYORUZ

    Fernando Alonso, İstanbuldaki gibi yeni pistlere nasıl hazırlandıklarının sorulması üzerine de, genellikle yeni pistlerin hakkında bilgi alıyorum. Yeni yerlere 4-5 gün erken gidiyoruz. Her bilgiyi topluyoruz. İstanbula da 4-5 gün önce geleceğiz dedi.
    Fernando Alonso ayrıca, risk almayı sevdiğini, Formula 1in kendisi için bir tutku olduğunu sözlerine ekledi.

    noimage

    GÜLER VE TOPBAŞ DA İZLEDİ

    Basın toplantısını Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ali Alp, İstanbul Valisi Muammer Güler ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da izledi.
    Toplantıya basın mensupları da yoğun ilgi gösterdiler. Toplantının yapıldığı basın çadırı tamamen dolarken, bazı gazeteciler de ayakta kaldı.
    Toplantının ardından Alonso, Sultanahmet Camii önünde F1aracıyla birlikte basın mensuplarına poz verdi.
#17.05.2005 13:25 0 0 0