Malzemesi:
2 yemek kaşığı haşhaş 4 su bardağı un 4 yemek kaşığı pudra şekeri 2 yemek kaşığı kakao 2 adet yumurta 2 adet yumurtanın sarısı 250 gr. erimiş margarin 1 çay bardağı irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı badem Şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker 1 tatlı kaşığı limon suyu 4 su bardağı su
Tarifi:
• 3 bardak şekeri 4 bardak suyla 5 dakika kaynatın.
• Limon suyunu ilave edip ocağın altını kapatın.
• Erimiş yağ, yumurta, pudra şekeri, irmik, haşhaş, kakao, un, kabartma tozu, vanilyayı karıştırıp yumuşak bir hamur tutun.
• Elinizi sıvıyağa batırarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
• Her birini yuvarlayıp bir tarafını haşhaşa batırın ve 2 santim aralıklarla yağlanmış tepsiye dizin.
• Hepsinin haşhaşlı yüzü üstte olmalı.
• Her birinin ortasına haşlanmış badem koyun.
• 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
• Fırından çıkarır çıkarmaz ılık şerbeti üstüne döküp 20 dakika bekletin, servis yapın.