Masaüstünde kısayol simgeleri çoğaldı mı?

Son güncelleme: 02.12.2009 22:52
  • masaüstünde kısayol simgeleri çoğaldı mı? bundan dolayı monitörünüzün yarısı kısayollar tarafından görünmez oldu ise,çözüm bu:

    öncelikle bu yolu vista ve win7 de denedim ve kullanmaktayım.xp de uğraşmadım.

    D:\Users\alp-perss\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\SendTo buraya gelin


    -yeni bir klasör oluşturun.
    -sonra bu klasöre istediğiniz ismi verin(ben MASA ismini verdim)
    -bu klasörü özellikler/özelleştir den simge değiştire tıklayıp istediğimiz simgeyi seçerek,uygula tamam diyoruz.(bu diğer dosyalarla farklı olsun diye ama şart değil.size kalmış)

    -şimdi de masaüstündeki kısayol simgelerini sağ tık>gönder> hazırladığımız klasörü görebiliriz.(benim yazdığım:MASA kendimizin isim verdiği klasör adı.)

    -sonra gönderdiğimiz bu klasörde kısayollar görülecektir.istersek bütün proğramların kısa yollarını gönderebiliriz,istersek bir iki tane pratik açısından bırakabiliriz.

    -kısa yollarını gönderdiğimiz masa üstümüzdeki kısa yolları güvenle silelim.burada dikkat edeceğimiz tek şey:hazırladığımız klasöre kısa yollarını gönder-me-dik-le-rimizin kısayollarını masa üstümüzden de silmemek.

    -SON AŞAMA:hazırladığımız klasörü aynı yerden D:\Users\alp-perss\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\SendTo sağ tık>gönder>masaüstü kısa yol oluştur diyoruz.ve kısayol yazısını kaldırıyoruz.sadece ismi kalsın.

    -böylece masaüstünde bize bir hayli geniş alan kalmış oluyor.kullanacağımız proğramları bu klasör içinden tıklayıp kullanmaya devam ediyoruz.

    -ben sadece bilgisayarım,çöp ve firefox u bıraktım.ha birde antivirüs proğramının kısa yolunu...

    ...bitti kolay gelsin.


    ya insan bir yorum yazmaz mı allah için yav.140 defa bakılmış.
    bu benim kendi başıma bulduğum bir özellikti.neyse.
#04.06.2009 18:03 0 0 0
  • kanka bunun bi extra sağladığı bişey yok bence..masaüstünde klasor aç kısayollar de içine simgeleri taşı aynı şey..sadece sağ tıkla gönder avantajı var oda kullanışlı değil..benim aradığım masaüstüne rocketdock gibi duracak tek tıkla programlarımı açabileceğim bişey ..rocketdock güzel ama saçma biraz daha güzel bişey bulursan haber ver.
#02.12.2009 22:52 0 0 0