Laf Sokan Sözler

Son güncelleme: 03.07.2009 17:33
  • Laf Sokan Sözler - Özlü Sözler - İmalı Sözler - Laf Sokan Söz - Laf Sokan Yazılar
    * Yalan ne kadar büyükse, inananı da o kadar çok olur.

    * Hayat güçsüzlüğü affetmez.(Muhteşem bir söz)

    * Ben Dünya'ya insanları güçlü yapmak için gelmedim, onların güçsüzlüklerini kullanmak için geldim.

    * Ancak bir deve iğnenin deliğinden geçtiğinde büyük bir insan seçimle iş başına gelebilir.

    * Politika, yapılan tarihtir.

    * Diktatör, bisikletle giden adama benzer durursa devrilir.

    * Her kim bize karşı ayaklanırsa kendisini ölü kabul etmelidir.

    * İşgal altındaki topraklarımız anavatana ateşli protestolarla değil, kılıcın indirdiği zafer darbeleriyle katılabilir.

    * Dünyanın altını üstüne getiren büyük olayların tamamı yazı ile değil sözle meydana getirilmiştir.

    * Siyasi kuruluşlar birbirleri ile karşılıklı çıkarlarından dolayı göstermelik anlaşırlar. Benim felsefi doktrinim
    dünyayı tekrar mutlu bir şekilde yaşatacak güce sahiptir. Böyle bir idealde elbetteki geçici anlaşmalara yer yoktur.

    * Beceri ve yetenek eğitimin bir ürünü değildir. Bu yetenek kişide doğuştan vardır. Yani bu Tanrı'nın bir lütfudur.

    * Savaşta her zaman kaybeden taraf suçludur haklı olsa bile.

    * Eğer savaş kaybedilmişse bu benim umrumda bile değil. İnsanlar perişan olurlarsa olsunlar. Bir tek gözyaşı bile dökmem onlar için; onlar hiç bir şey haketmediler.

    * Eğer savaş kaybedilmişse halkı da kaybetmenin hiç bir önemi yoktur.

    * Zayıfa acımak doğaya ihanettir.

    * Düşünce özgürlüğü tüm kötülüklerin anasıdır.

    * Şeref ve namustan yoksun milletler ergeç hürriyet ve bağımsızlıklarını kaybederler.

    * Eğer bir millet özgür olacaksa;gurura,irade gücüne,meydan okumaya,nefrete,nefrete ve yine nefrete ihtiyaç duyar..

    * Mustafa Kemal; bir millet, bütün vasıtalarından mahrum edilse dahi, kendini kurtaracak vasıtaları yaratabileceğini ispat eden adamdır.

    * Yaşama hakkın mücadele gücün kadardır.

    * İnsanlığın bir gün büyük mücadelelere neden olacağı kuşkusuzdur. Sonunda varolma içgüdüsü galip çıkacaktır. Budalalık, korkaklık ve kendini beğenmişlikten oluşan insanlık bu içgüdü karşısında eriyip gidecektir.
#04.06.2009 22:13 0 0 0
  • "hayat güçsüzlüğü affetmez" güzel söz gerçekten ve de doğru
    paylaşım için teşekkürler..
#03.07.2009 17:33 0 0 0