Askeriye Lise Mülakat Sınavında Çıkabilecek Sorular

Son güncelleme: 10.08.2010 13:38
  • Askeri Mülakat Soruları - Askeri Lise Mülakat SorularıÖrnek SoruLar
    naber,nasılsın,ananın adı babanın adı, nerde okudun ?
    Atatürk ilke ve inkılaplarından halkçılığı anlat?
    balkan savaşı kaç yılnda oldu?
    çanakkale savaşının önemi sence nedir?
    ordunun görevleri sence nedir?
    hangi tür müzikten hoşlanırsın?
    en son ders kitabı hariç hangi kitabı okudun?
    neden subay olmak istiyorsun? zor ve fedekarlık isteyen bir iş olduğunu biliyor musun?3-4 senede bir tayin olacağını,
    en az 2-3 kez mahrumiyet alanlarında çalışacağını biliyor musun?
    okul+15 sene boyunca ayrılamayacağını biliyor musun?
    Püf Noktaları
    1. Basit sorular ve bunların basit cevapları.
    2. Heyecanlanma ve bildiğin şeyleri söyle.
    3. Orada senin bilgini değil konuşma biçimini, heyecanını kontrol yeteneğini, kekeme veya başka bir konuşma zorluğunun olup olmadığını kontrol ediyorlar.
    4. Mülakatla beraber spor testide olması lazım spor standartları bilgi broşüründe yazar.
    5. Sınavda başarılar. Gökteki yıldızların birgün omuzlarında olması dileğiyle.

    Hava Harp Okulu'ndan bahsedelim Biraz
    1. Askeri Lise'de yapabilirim diyorsan git..
    2. Mülakatları geçerim diyorsan git.. (haberin ola, çoğu kişi torpil arayışına giriyor mülakatta)
    3. İmzalayacağın milyarlık senedi, dayanamayıp ayrılmaya karar verdiğinde ödeyebileceğine eminsen git.. (ki haberin olsun oraya dayanmak her baba-yiğidin harcı değil.)
    4. Beden Eğitimi derslerini gerçekten geçebilirim diyorsan git..
    5. asker olmanın ne demek olduğunu biliyorum.. En az 15-20 yıl dayanabilirim diyorsan buyur git..
    6. Bide Askeri lise, arkadaşların dediği gibi normal bi okul gibi değil.. adamın imanını gevretiyorlar..
    7. Dersleri iyi olmayanın gözünün yaşına bile bakmıyorlar..
    8. Mülakat sırasında sorulan sorular hakkında kim ne derse yanlış olur, çünkü sorular her yıl yeniden hazırlanıyor..
    9. Fem ve benzeri dershanelere giden hiç kimseyi almıyorlar.. Dershaneler arasında yasaklıdır FEM.. Başvuran herkesin sülalesini en ince ayrıntısına kadar araştırırlar..
    10. Şimdiye kadar söylediklerim hep dezavantajlarıydı.. Avantajlarına gelelim.. Yapı ve doktorlarının bilgisi bakımından Türkiye'nin en iyi hastanelerine sahipler..
    11. Çoğu lojmanında her şey var.. (kuaför, fitness salonu, cafe, internet cafe, Gazino, sağlık ocağı, ilkokul, pastahane ve daha aklıma gelmeyen bir sürü şey.. kısacası ayrı bir dünya.. ama bu ayrı dünyanın kötü bi yanı da var. lojmanda büyümüş bir çocuk dışarıdaki hayata zor adapte olabiliyor.. (gözlemlediğim örnekler var)
    12. İyi yönü çok fazla.. mezun olup evlendiğinde küçük çocuğunu bırakacak yer arama derdine girmiyorsun.. Çünkü hemen hemen her hava üssünde kreş var.
    13. askeri Lise'ye girenlerin hemen hemen hepsi Hava Harp Okulu ister.. Çünkü Deniz Harp ve Kara Harp'tan mezun olanlar zorluk çekiyor.. Kara Harp mezunları; 3ay ile 2yıl arasında bir süre bir yerde duruyorlar.. Türkiyenin her yerini geziyorlar. Sürekli taşınmaktan çoğu eşya almıyor.. Çünkü sürekli taşınmaktan zarar görüyor eşyalar.. İzmir gibi bi yerde otururken tayinleri bi anda Van dolaylarına çıkabiliyor.. Deniz Harp mezunları yani denizciler; adı üstünde denizci.. Bazıları aylarca bazıları yıllarca olmuyor.. Onlarda geziyor.. Bazıları denize kıyısı olan her ülkeyi görüyor nerdeyse.. Gelelim Havacılara, havacılar Türkiye'nin belirli yerlerine branşlarına göre giderler.. gittikleri yerde eğer tayin istemezlerse en az 5-6 yıl kalırlar..
    14. askeriye'de satılan herşey piyasadakinin çok çok altında çünkü askeriyenin kantininde çalışanlar vatani görevini yapan kişiler.. bide dükkan kirası falan ödenmediği için sadece kantinin temizlik vb. giderleri ekleniyor fiyatlara.. Ve emin olun o şekilde bile piyasadaki fiyatların ne kadar pahalı olduğunu aslında ne kadar kazıklandığınızı anlıyorsunuz..

    Alıntı
#05.06.2009 10:43 0 0 0
  • Cok Tesekkurderler Aydınladın beni bu konuda :))
#29.05.2010 19:05 0 0 0
  • genelde onsaglıkta gozden elenio herkes epilepsiden duz tabanlıktan meme ucundan kilodan asırı yaglanmadan elenenlerde oluyor gırdın odaya soyunuyosun ve 3 kısı bakıyo sana sonra dıs kontrolu cenene bakılıyor daha sonra gene bı soyunma olayı daha ve en son goz kontrolu yapılyor orda en ıyısını arıolar kımse yamuk adamla ugarsmıyor cıdden cok duzgun adamlar alınıyor orayı gıdıp gormek bıle ayrı bı heyecan ayrı bı guzellık herkes oraya kazanmak ıcın gıdıyor bedeb pek zor degıl barfis btane cekıyon asılı kalıyon mekık ve kosu zten kolay 400 metre 84 sn kosman yetio mekik dakikada 25 cek yeter ztn sen gozlerine girersen kımse sana cek demez konusmanda duzgnse korkma zaten gectn bıle :D orada yatmak okulu gormek ayrıcalık zaten ımkanı olan gtmelı kazanmak onemli degil bence gormen yetio insana basarilar...
#10.08.2010 13:38 0 0 0