Küme düşen olmayacak..

Son güncelleme: 03.06.2005 08:43
  • "Yüzde yüz değil, yüzde bir milyon bu sezon küme düşen olmayacak."

    Süper Lig'den düşen İstanbulspor'un Başkan Vekili Orhan Seyfi Güner, önemli açıklamalarda bulundu.
    Ligden düştüklerine inanmadığını belirten Güner, "Düşürüldük" demek istemelerine karşın bunun da ispatının kolay olmadığını belirtti.

    Orhan Seyfi Güner; "Bu takım daha düşmedi, kesinlikle düşmeyecek de... Bunu hukuka inanarak söylüyorum. Bu lig tescil edilemez. Bakın yüzde yüz demiyorum, yüzde bir milyon sonuç bu şekilde olacaktır. Bir şeyler var ki, bu kadar iddialı konuşuyorum. Çünkü bu sene ligin tescil edilmemesi gerekiyor" dedi.


    Maçlara İtirazi Kayıtla Çıktık
    Orhan Seyfi Güner, 3 Mayıs'ta federasyona bir ihtarname çektiklerini ve liglerden düşme uygulamasının 2004-2005 sezonu için kaldırılmasını, aksi takdirde hem ulusal, hem de uluslararası hukukta yargıya başvuracaklarını bildirdiklerini anlatırken, Sakaryaspor maçından itibaren de karşılaşmalara itirazi kayıtla çıktıklarını söyledi.

    Maça çıkmadan önce federasyon temsilcisine, federasyona hitaben bir dilekçe yazıp verdiklerini dile getiren Güner, "Trabzonspor maçından önce de liglerin tescil edilmemesine ilişkin Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtık. Liglerin tescili lig bitiminden sonra 1-2 hafta içinde oluyor. Mahkemeden bu nedenle ihtiyati tedbir talebinde de bulunduk." diye konuştu.

    5 Ayrı Suç Duyurusunda Bulunduk
    Güner, İstanbulspor'da geriye dönük yolsuzlukları araştırdıklarını ve vergilendirilmemiş kayıt dışı kazançlar tespit ettiklerine değinerek, sözlerin şöyle tamamladı: "Şu ana kadar savcılığa 5 ayrı suç duyurusunda bulunduk. Petkov'un transferi, Mehmet Yozgatlı'nın transferi, kayıt dışı bilançoda görünen para ve para hareketleri var. Biz eski yönetim hakkında suç duyurusunda bulunduk. Türk futbolunda halının altına süpürülmüş çok şey var. TMSF olarak bizim İstanbulspor olayını araştırma yükümlülüklerimiz var. Kanunun bize verdiği bir görev bu. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz."

    Federasyon Bizi Tehdit Ediyor
    Orhan Seyfi Güner, Futbol Federasyonu'nun kendilerini tehdit ettiğini ileri sürdü.

    Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtıkları davayı geri çekmemeleri durumunda İstanbulspor'un tescilini iptal etme tehdidinde bulunulduğunu savunan Güner, "Bu İstanbulspor'a bir muhtıradır. Şu an resmi yazısı elimize gelmedi ama medyaya yansıdı. Kısa bir süre içinde bizim de elimize ulaşır. Çünkü önce basına sızdırıp, sonra bize gönderiyorlar." dedi.
#03.06.2005 08:43 0 0 0