Özerten: "Ben sapık mıyım?"

Son güncelleme: 07.06.2005 19:24
  • Özerten: "Ben sapık mıyım?"




    MHK Başkanı Ufuk Özerten yine bombaladı. Kendi takımını açıklayan ama "Hakemlerin hangi takımı tuttuğunu açıklayacak kadar sapık mıyım?" diyen Özerten, yeni sezonda FIFA listesi ile dinlendirmelerde değişiklik imasında bulundu ve hakemler için mal beyanı çalışmaları yaptığını söyledi..


    Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi'nde bir basın toplantısı yapan MHK Başkanı Ufuk Özerten, ''Siz göreve geldiğinizde hangi takımı tuttuğunuzu açıklamıştınız. Hakemlerin de tuttukları takımı kamuoyu ile paylaşacak mısınız?'' şeklindeki soruyu, ''Ben hakemin hangi takımı tuttuğunu açıklayacak kadar sapık mıyım? Hakemin hangi takımı tuttuğunu açıklamak şeffaflık değil, saflık, işbilmezlik olur'' biçiminde yanıtladı.

    Hakem talimatlarının belirlenmesi ile ilgili olarak son çalışmaları 15-16-17 Haziran tarihlerinde yapacaklarını ve sonra da kamuoyuna açıklayacaklarını belirten Özerten, yeni sezon ile ilgili olarak bir takım alışkanlıklardan vazgeçeceklerini söyledi.

    -''HATA YAPAN HAKEM 1-2 HAFTA DİNLENDİRİLECEK''-
    Türk hakemlik camiasına güvendiği için görevi kabul ettiğini ifade eden MHK Başkanı Ufuk Özerten, hakemlerin haklarını sonuna kadar savunacaklarını belirterek, ''Ben hakemlerin hata yapmalarının, tüm dünyada olduğu gibi doğal olduğunu kabul ediyorum. Hakemlerimize eleştiri yapılsın, ama kişilik haklarına dokunulmasın, saldırılmasın, küçük düşürülmesin. Biz hakemlerimizin haklarını sonuna kadar savunacağız. Ben hakemlerimizin içinde çürük elma olarak nitelendirilenlerin olduğuna inanmıyorum. Ama çıkarsa da ayıklarız'' dedi.

    Göreve geldikleri andan itibaren hakemlerin başarılı bir performans çizdiklerini ve bunun da kendilerinin şansı olduğunu keydeden Özerten, ''Yeni sezonda hata yapan hakemin cezalandırılması ile ilgili farklı bir yöntem izleyeceğiz. Hata yapan hakemi en fazla 1 ya da 2 hafta dinlendireceğiz. Ancak, hakemlik melekelerini kaybetmemeleri için amatör kümeden itibaren maç vermeye devam edeceğiz. Masraflarını karşılayacağız, fakat hakemlik ücretini vermeyeceğiz. Cezayı böyle uygulayacağız'' şeklinde konuştu.

    Hakemlere statlarda edilen küfürlerin engellenmesi için her türlü yola başvuracaklarını ifade eden Özerten, şunları söyledi:
    ''Ülkemizdeki insanların yüzde 98'inin sağduyulu, ahlaklı ve asil insanlar olduklarına inanıyorum. Ancak, kalan yüzde 2'nin sesi çok duyuluyor. Ben bu hakemlerimizle uzun seneleri götüreceğimize inanıyorum. O nedenle hakemlerimizin küfüre muhatap olmamalarını istiyorum. İnsanların kendilerini, küfür edilen hakemlerin yerine koymalarını istiyorum. Küfürün ulus olarak bir problemimiz olduğunu düşünüyorum. Statları, bir takım kendini bilmezlerin deşarj alanı olarak görmüyoruz, öyle de olmamalı.''
#07.06.2005 14:32 0 0 0
#07.06.2005 19:24 0 0 0