Kahvaltılık Ajvar - Patlıcanlı Biberli Salça

Son güncelleme: 04.11.2009 18:26
  • kahvaltılık tarifleri - biberli kahvaltılık salça
    noimage
    Malzemeler:

    500 gr. patlıcan
    250-300 gr. kırmızı etli biber (damak tadınıza göre)
    2-3 diş sarımsak
    1 adet küçük boy kuru soğan
    2-3 adet domates
    Acı biber, kırmızı pul biber ( isteğe bağlı)
    zeytinyağı
    tuz

    Ajvar- Kahvaltılık Salça

    Yapılışı:

    Fırınınızın ızgarasını açın, fırın tepsinize alüminyum folyo ya da pişirme kâğıdı serin biber ve patlıcanları dizerek közleyin. Soğanı, sarımsak ve domatesleri soyun, isteğe göre rendeleyin yada ince ince doğrayın. Közlenen patlıcan ve biberlerin Kabuklarını soyun ve dilimleyin.

    Zeytinyağını geniş bir tavaya alın ve kızdırın, içine soğan sarımsak ve tuz ekleyerek 4-5 dk. kavurun. Domatesleri ekleyin ve hafif eriyene kadar soteleyin, patlıcan ve biberi ekleyerek 10 dk. kadar hafif ateşte soteleyin. İstediğiniz baharatları ekleyerek blendırdan geçirin ve soğuduktan sonra servis yapın. Buzdolabında saklamak için kavanoza alıp üzerini kapatacak kadar zeytinyağı dökmeniz yeterli.
#13.07.2009 10:56 0 0 0
  • mükemmel bende kahvaltılarımda bunu deneyeceğim
#06.10.2009 21:18 0 0 0
  • deneyecem harika görünüyor
#04.11.2009 18:26 0 0 0