Ankara - Gölbaşı - Dr.Şerafettin Tombuloğlu Lisesi

Son güncelleme: 14.07.2009 21:10
  • Dr.Şerafettin Tombuloğlu Lisesi - Dr.Şerafettin Tombuloğlu Lisesi Tanıtımı Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi, 1956-1957 yılında o zamanın Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın eşinin önerisi ile açılmıştır. 1957-1958 yıllarında okulun öğrenci mevcudu 18 iken, yatılı pansiyon kurumu kurulduktan sonra bu sayı hızla artmaya başlamıştır. Çevrenin gösterdiği ilgi artışı ve hayırsever bir yurttaşımız olan Dr. Şerafettin TOMBULOĞLU'nun katkısı ile ek binalar inşa edilmiş, okul lise haline getirilmiştir. Okulumuz iki binanın "L" şeklinde birleştirilmesiyle oluşturulan tek bloktan oluşmaktadır ve iki katlıdır. Giriş katında müdür yardımcıları odası, sınıflar, fizik, kimya ve biyoloji laboratuarları, ÖSS bürosu ve kantin yer almaktadır. İkinci katta okul müdürü odası, müdür başyardımcısı odası, müdür yardımcısı odası, öğretmenler odası, bilgisayar laboratuarı, kütüphane, rehberlik servisi, büro, arşiv, sınıflar ve anasınıfı yer almaktadır. Okulumuzda biri okul müdürü, biri müdür başyardımcısı ve ikisi müdür yardımcısı olmak üzere toplam 4 yönetici görev yapmaktadır. Öğretmen kadromuz ise 66 kişiden oluşmaktadır.

    SINIFLAR

    Okulumuzda 23 adet derslik bulunmaktadır. Sınıf mevcutları 24 ile 40 arasında değişmektedir. Dersliklerimizin pencereleri "pimapen" ile kaplanmıştır. Isıtma, merkezi olarak sağlanmaktadır.

    LABORATUARLAR

    Fizik Laboratuarı:

    Fizik laboratuarımız 40 kişiliktir. Fizik 1.2.3.4 derslerinin müfredat programına uygun olarak bütün deneyleri yapabilecek malzeme ve donanıma sahiptir. Laboratuarımız öğrencilerimizin hazırladığı her türlü projeye açık biçimde etkinliklerine devam etmektedir.

    Kimya Laboratuarı:

    Kimya laboratuarımız 40 kişi kapasitelidir. 4'er kişilik gruplarla deney yapıldığında MEB müfredatındaki tüm deneylerin yapılmasına elverişli malzemeye sahiptir.

    Biyoloji Laboratuarı:

    Biyoloji laboratuarımızda öğretmen deney ve kumanda masası ile öğrenci deney masalarından oluşan toplam altı masa bulunmaktadır. Laboratuar kapasitemiz 40 öğrencidir.
    Deney malzemeleri, maketler, şemalar, bilgisayar, CD, video, tepegöz gibi eğitim materyallerine sahiptir. Laboratuarımızda öğrenciler deneylerini gruplar halinde yapabilmektedirler.

    Bilgisayar Laboratuarı:

    Laboratuarımızda 16 adet bilgisayar bulunmaktadır. Bilgisayarlarımızda internet bağlantısı vardır. Öğretmen gözetiminde öğrencilerimizin kullanımına açıktır. Laboratuarda haftada 10 saat bilgisayar dersi gerçekleştirilmektedir.

    Konferans Salonu:

    Yüksel Tombuloğlu adını taşıyan konferans salonumuz 26.02.2002 tarihinde inşa edilmiştir. Konferans salonumuz 210 kişilik kapasiteye sahiptir. Işık ve ses sisteminin yer aldığı salonda konferanslar, film ve slayt gösterileri, söyleşiler gibi çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.

    Okul Kütüphanesi:

    Okul kütüphanesinde 902'si kitap, 3'ü albüm ve 407'si ansiklopedik kaynak olmak üzere toplam 1316 kaynak bulunmaktadır. Kütüphanemizde sabahçı ve öğlenci öğrenci gruplarından oluşan nöbetçi öğrenci sistemi uygulanmaktadır. Ayrıca her iki grup öğrencinin de rehberliğini yapmak üzere, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden iki kişi görev yapmaktadır. Bunlara ek olarak bir müdür yardımcısı da okul kütüphanesi ile ilgilenmektedir.

    Okul Gazetesi:

    Okulumuzun "Genç Ufuklar" adlı gazetesi haber, sanat ve kültür ağırlıklı bir yayın organımızdır. 2002 yılında yayın yaşamına başlayan gazetemiz, iki aylık dönemlerde yayımlanmaktadır. Gazetemiz Tombuloğlu Lisesinin kültürel bir öğesi haline gelmiştir.

    Anasınıfı:

    Anasınıfımız tek şube olarak 08.30- 13.30 saatleri arasında eğitim vermektedir. 6 yaş grubunu kapsayan sınıfımıza en fazla 25 öğrenci devam etmektedir. Sınıfımızda öğrencilerin gereksinimlerine uygun oyuncaklar, maketler bulunmaktadır. Bunun yanında eğitim amaçlı filmler izlenebilmesine olanak veren VCD ve TV bulunmaktadır.
#14.07.2009 21:10 0 0 0