Trabzon - Araklı - Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi

Son güncelleme: 14.07.2009 22:14
  • Yilmaz Çebi Sağlık Meslek Lisesi Trabzon Araklı - Trabzonda Bulunan Liseler
    OKULUN MİSYONU:
    ATT olarak mesleki bilgi ve becerilerle donatılmış, acil sağlık hizmetlerinin kalitesini daha da yükseltecek, sağlık hizmetlerine güveni artıracak, mesleğinin gelenek ve yasalarına sadık kalıp, yenilikleri de takip ederek; sağlık hizmetlerinin gelişmesine katkıda bulunacak nesiller yetiştirmektir.

    OKULUN VİZYONU:
    Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı; Türk Milletinin millî, ahlâkî, insanî, manevî ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; insan haklarına dayanan demokratik, lâik, görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere sahip, topluma karşı sorumluluk duyan yapıcı, yaratıcı ve verimli nesiller yetiştirmektir.

    Okulumuz eğitim-öğretim faaliyetine 1957 yılında Araklı Ortaokulu statüsünde başlamıştır.Bu isimle sürdürdüğü hizmetleri1973 yılında bünyesinde ortaokul (II.Kademe) kısmı da bulunduran lise statüsüne dönüştürülüp Araklı Lisesi olarak sürdürmüştür.

    Araklı Lisesi;hizmet binasının eskimesi ve yetersiz olması nedeni ile "Eğitime %100 Destek Kampanyası" kapsamında ilçemizin yetiştirdiği işadamı Mak Yol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Saffet ÇEBİ tarafından yaptırılan ve açılışını 19 Eylül 2005 Pazartesi günü geniş bir davetli ve halkımızın katıldığı görkemli bir törenle Başbakanımız Sn Recep Tayyip ERDOĞAN'ın yaptığı ,yeni binasına taşınmıştır.Açılış töreninde Milli Eğitim Bakanımız Sn. Hüseyin ÇELİK ile birlikte beş bakan ve milletvekillerimiz de bulunmuşlardır.
    Böylece okulumuz "Araklı Lisesi " misyonunu işadamımızın adını alarak "Araklı Saffet Çebi Lisesi "olarak sürdürmeye başlamıştır.
    İlçemizin en eski ortaöğretim kurumu olan okulumuz kuruluşundan itibaren binlerce öğrenci mezun edip yüzlercesini çeşitli üniversitelere göndererek yöremizin eğitim kalitesini yükseltmede lökomotif görevi yapmıştır.Ülkemizin kalkınmasında önemli hizmetlerde bulunan (Sitemizin ayrı bir bölümündeyer vereceğimiz brokrat,işadamı,sporcu vb.) mezun öğrencilerimizin sayısı oldukça yüksektir.
    Öğretim faaliyetlerindeki başarısını sosyal etkinliklerde de göstererek ilçe ve ilimizi temsilen katıldığı yarışmalarda Ortaöğretim Kurumları Türkiye Şampiyonu,folklorda il ve bölge birincilikleri gibi dereceler elde etmiştir.
    Yeni binamızın yöre halkımıza hayırlı olmasını diler ,Sayın Saffet ÇEBİ'ye eğitime yaptığı ve yapğacağı katkılarından ötürü kurumumuz olarak şükranlarımızı iletiriz.

    Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
    Bulunduğu Yer: TRABZON / ARAKLI
    Adı: YİLMAZ ÇEBİ SAĞLIK MESLEK LİSESİ
    Adresi: SAFFET ÇEBİ LİSESİ YANI ARAKLI
    Telefon Numarası: 4627216740
    Faks Numarası: 4627216740
#14.07.2009 22:14 0 0 0