Ankara - Pursaklar - Pursaklar Dede Korkut Lisesi

Son güncelleme: 15.07.2009 21:50
  • Pursaklar Dede Korkut Lisesi - Ankara Pursaklar Dede Korkut LisesiOrtaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından 2001 yılında yapımı Anadolu Lisesi olarak planlanan ve ihalesi Bayındırlık İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen Okulumuzun, Pursaklar Fatih Mahallesi Yavuz Bulvarı yanında "Pursaklar Anadolu Lisesi" adı ile 2005 yılında inşaatına başlanmıştır. Depreme dayanıklı şekilde yapılan okulumuzun inşaatı Kasım 2006'da tamamlanmıştır.

    Bodrum kat dahil, beş katlı olan okulumuzda idarî odalar, laboratuarlar, işlikler, kütüphane, konferans salonu, beden eğitimi odası ve 16 derslik bulunmaktadır.

    Geceleri bekçimizin kaldığı okulumuz, 6'sı bina dışını, 17'si bina içini gözetleyen ve 24 saat kayıt yapan gece görüşlü kameralarla gözetlenmektedir. Okulumuzda ayrıca, yangın ihbar özelliğini de içeren alarm sistemi mevcuttur. Firma merkezi, güvenlik birimleri, Hızır Acil servisi ve Okul Müdürümüzün telefonları da dahil olmak üzere dokuz ayrı birimle bağlantılıdır. Okulumuzda gündüzleri de güvenlik görevlisi bulunmaktadır.

    Anadolu Lisesi olarak yapılıp normal liseye dönüştürülen ve Pursaklar Dede Korkut Lisesi adı ile 2007-2008 Öğretim yılında eğitim ve öğretime başlayan okulumuzda bir müdür, iki müdür yardımcısı, 27 öğretmen, 1 memur ve üç hizmetli görev yapmaktadır. 671 öğrencinin öğrenim gördüğü okulumuzda normal öğretim ve derslik sistemi uygulanmaktadır.

    noimage

    BİZ,

    OKULLARDAN BİR OKUL DEĞİL;

    · TEMİZLİĞİMİZ,

    · DÜZENLİLİĞİMİZ,

    · MİLLÎ VE MANEVÎ DEĞERLERİMİZE BAĞLILIĞIMIZ,

    · BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ,

    · OLGUN KİŞİLİĞİMİZ,

    · GÜZEL DAVRANIŞLARIMIZ,

    · ÇALIŞKANLIĞIMIZ,

    · ETKİNLİKLERİMİZ,

    · ÜSTÜN BAŞARILARIMIZLA

    "BİR OKUL"

    OLMAYI HEDEFLİYORUZ.

    Pursaklar Dede Korkut Lisesi

    Yönetici, Öğretmen ve Öğrencileri
#15.07.2009 21:50 0 0 0