Yanal: Yunanistanı biz çözeceğiz

Son güncelleme: 07.07.2004 11:38
  • noimage

    Yanal: Yunanistanı biz çözeceğiz

    Dünya Kupası elemelerindeki rakibimizin Avrupa Şampiyonluğuna ulaşmasının kendilerini korkutmadığını belirten Yanal, Herşeyleri kayda geçti. Zaafları, çözülecek yönleri var. Biz de çözeceğiz dedi.
    Komşumuz çıldırdı

    MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal, Avrupa Şampiyonu olan Yunanistanın zaafları bulunduğunu belirterek, Çözülecek yönleri var, biz de çözeceğiz dedi. Yanal, en büyük hayalinin bir Dünya Kupası finali oynamak olduğunu söyledi.

    TSYD Ankara Şubesi Lokalinde Ankaralı spor yazarlarıyla sohbet eden Ersun Yanal, öncelikli hedeflerinin takım olmak olduğunu belirterek, Portekizde Yunanistanın şampiyonluğuyla, takımlar arasındaki mesafenin kapandığını gördük. Takım halinde savunmanın önemini gördük. Bu turnuvada milli takımlarıyla yeni heyecanlara yelken açan takımların önemli sonuçlar aldığını gördük. İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Çek Cumhriyeti turnuvanın iyi takımlarıydı diye konuştu.

    Sert savunma

    Yanal, 2006 Dünya Kupası elemelerindeki rakiplerimizi değerlendirirken, Yunanistan, Ukrayna, Danimarka farklı takımlar. Bunlara Arnavutluku da katmalıyız. Gruptaki takımların hepsi birbirini yenebilecek güçte. Grup maçlarıyla Avrupa Kupasındaki turnuva maçlarının atmosferi farklı. Biz Dünya Kupası Eleme Grubu maçlarında yaratıcı oyuncularımızla yüksek tempolu, coşkulu oynamalıyız ve sert savunma yapmalıyız. Artık dünya futbolunda en iyi futbolcular bile savunma yapmak zorunda kalıyor. Etkili olan oyuncularımızın savunmaya da katılmalarıyla dünya futbolunda çok önemli bir yere geleceğiz yorumunu yaptı. Yunanistanın zaafları bulunduğunu ve her takıma karşı bu turnuvadaki gibi oynayamayacağını vurgulayan Yanal şöyle devam etti:

    Herşeyleri kayda geçti. Zaafları, çözülecek yönleri var. Biz de çözeceğiz. Bunu başaracağız.
#07.07.2004 11:35 0 0 0
  • insallah basaririz gerci ersin gercekten iyi bir hoca umarim basariya ulastiri milli takimida bizde yeniden sevinmenin tadini cikaririz

    abuu
#07.07.2004 11:38 0 0 0