Parmak, emzik, biberon sorunu

Son güncelleme: 13.10.2005 00:51
  • Bir çok aile çocuğunu parmak emme alışkanlığından kurtaramıyor. 5 yaşına gelse bile biberonla süt içen, emziksiz uyuyamayan çocuklar dert olmaktan çıkıyor.

    Pek çok çocuk emzik, parmak ya da biberon emme alışkanlığını bırakmak istemiyor. Aşağı yukarı 3 yaşına kadar devam eden bu alışkanlık daha da uzayınca, aileler telaşa kapılıyor. Kimi 1-2 yıl daha beklemekten yana, kimi hemen bir çözüm bulmaktan. İşte size bu sorunu çözmek için bilmeniz gereken birkaç önemli nokta:

    * Profesyonel yardım alın. Gece gündüz uğraşıp bu alışkanlığını kırmayı başaramayabilirsiniz.
    * İşin içine ne kadar çok insanı dahil ederseniz (diş hekimi, yakınlar) bırakma konusunda motivasyon o kadar büyük olur. Bazen hiç tanımadığınız bir kişinin uyarısı bile çocuk tarafından ciddiye alınıp caydırıcı olabilir.
    * Çocuklar alışkanlıklarını bir anda terk etmezler; bunu kendilerinin istemeleri gerekir. Gereksiz yere zorlamayın ve uygun zamanı bekleyin. Aşırı zorlamalar ters tepebilir.
    * Çocuğunuza büyüdüğünü vurgulayın. Büyük olma isteği çocukluktan kalma alışkanlıkları terk etmesini kolaylaştırır.
    * Çocuğunuzun ağzını meşgul etmek için yedek malzemeler temin edin. Meyve ve sebzeleri ilginç şekillerde soyarak onun eline tutuşturun.
    * Emzik kullanıyorsa, sınırlandırma getirin. Başarısında bolca övün.
    * Biberon eğlencesini azaltın. Süt ve meyve suyu yerine biberonuna su doldurun.

    Kaynak: Pazar Postası
#30.08.2005 23:56 0 0 0
  • ellerine saglik tesekkürler
#31.08.2005 01:01 0 0 0
  • bende bi emzik tiryakisi var, bakalim nasil vazgecirecegiz (biri agzinda ve ellerinde de birer tane)
#19.09.2005 10:27 0 0 0
  • ayni sorun bende de var, uyurken biri agzinda biri elinde yedek, gece birini düsürünce yedegi aliyor uyku arasinda agzina...eninde sonunda zor da olsa vazgecirecegiz artik, baska yolu yok
#13.10.2005 00:51 0 0 0