Olsen'den çirkin dedikodu..

Son güncelleme: 05.09.2005 22:03
  • Danimarka'nın hocası Olsen'in, Portekiz 2004'te İsveç ile yaptıkları 'hatır şikesi'ni unutarak "Ukrayna, Türkiye'ye yatacak" iddiasında bulunması büyük tepki aldı

    Danimarka Milli Takımı Teknik Direktörü Morten Olsen çirkin bir dedikodu ortaya atarak "Ukrayna, Türkiye'ye yatacak" iddiasında bulundu. Olsen'in 'saçma' açıklaması büyük yankı yarattı. Euro 2004'te şaibeli şekilde komşusu İsveç'le 'el ele' gruptan çıktıklarını unutan Olsen, Millilerimizin çarşamba günü oynayacağı Ukrayna maçı için "Ukrayna 2006 Almanya finallerini garantiledi. Acaba Türkiye'ye karşı dürüstçe bir futbol sergileyecekler mi? İki ülke birbiriyle komşu sayılır. Yanlış düşündüğümü ve Ukrayna'nın gerçek futbolunu sergileyeceğini umuyorum" yorumunu yaptı.

    Açıklama futbol kamuoyunda şaşkınlık uyandırdı. Birçok futbol otoritesi ve milli takım yetkililerinin yanı sıra Avrupa'dan UEFA ve FIFA'ya yakın isimler bu 'karalama kampanyasına' sert tepki gösterdi.

    Bilindiği gibi 2004'te Portekiz'de yapılan Avrupa Şampiyonası finallerinde aynı gruptaki Danimarka ve isveç son maçlarında karşlaşmış, maç öncesi "Danimarka da İsveç de istediğini alır" dedikoduları çıkmıştı. Dedikoduları haklı çıkarırcasına maç 2-2 bitmiş ve 'komşuluk dayanışması' uzun süre konuşulmuştu.
#05.09.2005 12:52 0 0 0
  • Bulak'tan Olsen'e tepki
    Denizlispor Teknik Direktörü Giray Bulak, Danimarka Milli Takımı Teknik Direktörü Morten Olsen'in, Dünya Kupası eleme maçında Ukrayna'nın Türkiye'ye yenileceği ve Danimarka'nın saf dışı bırakılacağı yönündeki iddialarının talihsizce ve sportmenlik dışı açıklamalar olduğunu söyledi.

    Denizlispor Teknik Direktörü Giray Bulak, Danimarka Milli Takım Teknik Direktörü Morten Olsen'in sözlerini talihsiz bir açıklama olarak nitelendirerek, "Biz sportmence demeçler verilmesi ve hareket edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Eğer Morten Olsen'in yaptığı açıklama doğruysa bu sportmenliğe aykırı" dedi.

    Dünya Kupası gibi önemli bir organizasyonda bu tür olayların yaşanıp yaşanamayacağı konusundaki soruya ise Bulak, "Bu tür şeyler önceki organizasyonlarda yapıldı. Ama bu, bugün de yapılacak anlamına gelmez. Dünya Kupası'nda Arjantin'in elde ettiği 8-0'lık bir sonuç, Almanya-Avusturya maçı ve son olarak İsveç'le Danimarka arasında oynanan ve 2-2 biten karşılaşma vardı. Ama bu maçların sonucu normal netice midir bilemeyiz. İnsanların ilgi çekmek adına konuşmasına gerek yok. Ancak bizim böyle bir organizasyon içerisinde olacağımızı düşünmüyorum" cevabını verdi.

#05.09.2005 21:54 0 0 0
  • Fatih Terim'den Olsen'e cevap !
    Bir gazetecinin ''Danimarka Teknik Direktörü Olssen'in Ukrayna-Türkiye maçı için (İnşallah dürüst bir maç olur) dedi. Buna cevap vermek istermisiniz'' şeklindeki soru üzerine Fatih Terim gülerek, ''Bu yaz Danimarka-İsveç maçını seyrettim. Maç ancak 2-2 biterse ikisi de yukarı çıkabiliyordu. Karşılaşma 2-2 bitti'' dedi.
#05.09.2005 22:03 0 0 0