Kuru Baklava

Son güncelleme: 01.08.2009 16:09

  • milföyden baklava tarifi - milföy hamurundan baklava - milföyden tatlı
    noimage

    MALZEMELER:

    -1 kg. milföy hamuru
    -1 vanilyalı puding
    -1/2 lt. süt
    -pudra şekeri

    YAPILIŞI:

    Milföyleri yan yana bir tepsiye dizdikten sonra 4 'e keselim. 180 C'de pembeleşinceye kadar pişirelim. Bir yandanda pudingi koyu kıvamlı olsun diye 1/2 lt. süt ile pişirelim. İkiside ılık iken milföylerin yarısının üzerine pudingi dökelim. Milföylerin diğer yarısınıda milföylü pudinglerin üzerine dizelim. En üste soğuyunca bir elek yada süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpelim. (Ben daha önce erimiş çikolata ilede yaptım oda çok güzel oluyor.)
#01.08.2009 16:09 0 0 0