2 Yufkalı Tava Böreği

Son güncelleme: 03.08.2009 23:43
  • tavada kolay börek - kahvaltılık tavada börek - tavada börek tarifi

    noimage

    MALZEMELER

    2 adet yufka

    İçi için

    100 gram beyaz peynir

    1/4 kangal sucuk

    Sosu için

    3 adet yumurta

    2 çay bardağı sıvıyağ

    1 çay bardağı yoğurt

    1 çay bardağı süt

    tuz, su



    Hazırlanışı

    Bütün sos malzemeleri iyice çırpılır.
    Beyaz peynir ezilip, ince dilimlenen sucuklarla karıştırılır.
    Kapaklı bir tava yağlanır.
    Yufkalardan bir tanesi kenarları dışarı taşacak şekilde tavaya serilir.
    Diğer yufkanın yarısı parçalanılıp, tavaya konulur.
    Sosun bir kısmı yufkaların üzerine dökülüp, iyice emmesi sağlanır.
    İç malzeme konuduktan sonra kalan yufka parçaları ile üzeri kapatılıp soslanır.
    Dışarı sarkan parçalarla üzeri iyice sarılır.
    Kalan sos böreğin üstüne sürülür.
    Çok kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirilmeye başlanır.
    Spatula yardımıyla altının kızarıp kızarmadığı kontrol edilir.
    Altı kızaran börek bir tabak yardımıyla ters çevrilip diğer tarafının kızarması sağlanır.
#03.08.2009 23:43 0 0 0