Dev adamlar Fransa yolcusu

Son güncelleme: 07.09.2005 17:12
  • noimage
    Sırbistan Karadağ'ın başkenti Belgrad'da yapılacak 34. Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlıklarını sürdüren A Milli Basketbol Takımı, şampiyona öncesinde son hazırlık maçlarını oynamak üzere Fransa'ya gidiyor.

    Ay-yıldızlı ekip, yarın sabah saatlerinde Fransa'ya giderek, burada Bulgaristan, Ukrayna ve Fransa milli takımları ile hazırlık maçı oynayacak. Ay-yıldızlı takım, Fransa'daki hazırlık maçları öncesinde İstanbul'daki son çalışmasını bugün akşam saatlerinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda antrenör Bogdan Tanjevic yönetiminde gerçekleştirdi.

    Antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran takım kaptan İbrahim Kutluay, 34. Avrupa Şampiyonası öncesinde son hazırlık maçlarını Fransa'da oynayacaklarını belirtti. Avrupa şampiyonası öncesinde son prova olacağı için Fransa'daki maçlara büyük önem verdiklerini ifade eden Kutluay, "Efes Cup'ta gösterdiğimiz mücadeleyi orada da göstermek istiyoruz. Efes Cup'ta Slovenya ve İtalya maçlarında çok üst düzey oyun sergiledik. Tüm temennimiz, bunu Fransa'da da gerçekleştirip, Avrupa Şampiyonası'na moral ve motivasyon açısından üst düzeyde gitmek" dedi.

    Avrupa Şampiyonası'nın çok önemli olduğu ve zorlu geçeceğini kaydeden İbrahim Kutluay, "Çok güçlü takımların bulunduğu bir gruptayız. İyi bir başlangıç yapmamız gerekiyor. Avrupa Şampiyonası'nda her maç zor olacak. Litvanya, bir önceki Avrupa Şampiyonası'nın şampiyonu. İlk maçımızı onlarla oynayacağımız için grubun final maçı olacak. Ama Hırvatistan ile oynayacağımız maç da en az Litvanya maçı kadar önemli. Litvanya ve Hırvatistan, sert ve iddialı takımlar. Amacımız, bu iki takımı da sıralamada altımıza alıp, bir üst tura çıkmak. Birçok takım Avrupa da madalya ve şampiyonluğu hedefliyor. Biz de bu takımlardan birisiyiz. En son oynadığımız maçlarda performansımızı Avrupa'ya gösterdik. Onlar da bizim ne kadar iddialı olduğumuzu biliyor ve bizden korkuyorlar. Tek hedefimiz, herhangi bir sakatlık yaşamadan Avrupa Şampiyonası'na katılmak" diye konuştu.

    Milli basketbolculardan Mehmet Okur da Avrupa Şampiyonası öncesinde hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, "Fransa'daki turnuvada en iyi şekilde mücadele ederek, şampiyon olmak istiyoruz. Avrupa Şampiyonası öncesinde eksiklerimizi tamamlayacağız. Çok iyi hazırlanıp, iyi bir tempoyla 2001 Avrupa Şampiyonası'ndaki havamızı yakalamak istiyoruz" dedi.
    Kerem Tunçeri ve Ermal Kurtoğlu ise, Efes Cup'un ardından Fransa'da da en iyi şekilde performans gösterip, moralli bir şekilde Belgrad'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na gitmek istediklerini söyledi.
#07.09.2005 07:58 0 0 0
  • Hadi bakalım kolay gelsin devlerimize..
#07.09.2005 12:08 0 0 0
  • insallah basarili olurlar
#07.09.2005 17:12 0 0 0