Brüksel Muhallebisi

Son güncelleme: 06.08.2009 19:42
  • Brüksel Muhallebisi Tarifi - Brüksel Muhallebisi Malzeme ve YapılışıHafif lezzetiyle çok sevdiğim bir sütlü tatlı daha!.. Az malzemesi ve kolay yapımıyla da benim gözdem. Damağa yapışmasına da bayılıyorum. Kokusuna da keza..

    noimage

    * 1 lt. süt
    * 3 Türk kahvesi fincanı un (tepeleme)
    * 3 Türk kahvesi fincanı şeker
    * 100 gr. margarin

    Tencereye sırasıyla süt, şeker ve unu ekleyip tencereyi ocağa koyuyoruz. Kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca/koyulaşınca margarinini ekliyoruz. Margarin eriyene kadar biraz daha karıştırıp ocaktan alıyoruz. Ocaktan alır almaz hiç bekletmeden mikserle 3-4 dakika kadar yüksek ayarda çırpıyoruz. Çırptıktan sonra kaplara boşaltıyoruz; isteyen büyük borcama isteyen de küçük muhallebi kaplarına boşaltabilir. Oda sıcaklığına gelince de dolapta 2 saat kadar soğumaya bırakıyoruz. Durdukça güzelleşen bir tatlı!.
#06.08.2009 14:09 0 0 0
  • aksam yemekteyiz programinda bu tatli dan ikram edildi
#06.08.2009 17:49 0 0 0
  • Bende Çok Severim Harika Saol Ablam
#06.08.2009 19:42 0 0 0