Malzemeler:
2 adet yumurta
1 çay bardagi siviyag
1 tatli kasigi tuz
1 su bardagi süt
Yarim kg un
1 su bardagi nisasta
5 su bardagi dövülmüs ceviz
250 gram margarin
250 gram tereyagi
Serbeti için:
Üç buçuk su bardagi su
1 kg tozseker
1 çay kasigi limon suyu
TARIFI:
Yumurta, siviyag, tuz, süt ve unu derin bir kapta yogurup, 2 saat dinlendirin. 4 adet bezeye ayirin. Bezelerin arasina nisasta serpip, tepsi büyüklügünde açin. Yufkanin üzerine ceviz serpin. Kenarlarindan burusturup, 4 parmak genisliginde büzün. Tepsinin genisliginde kesin. Tepsiye yerlestirin. Yufkalarin tümünü bu sekilde hazirlayin. Margarin ve tereyagini eritip, sicakken yufkalarin üzerine gezdirin. Önceden isitilmis 180 derece firinda pembelesene dek pisirin ve sogumaya birakin. Serbeti hazirlamak için, su ve tozsekeri kaynatin. Limon suyunu ilave edip, ocaktan alin. Sicak serbeti yufkalarin üzerine gezdirip, dilimleyin. Cevizle süsleyip, servis yapin