Gerdan Baklava

Son güncelleme: 13.09.2009 11:01
  • Gerdan Baklava tarifi - Gerdan Baklava yapilisi
    noimage
    Malzemeler:
    2 adet yumurta
    1 çay bardagi siviyag
    1 tatli kasigi tuz
    1 su bardagi süt
    Yarim kg un
    1 su bardagi nisasta
    5 su bardagi dövülmüs ceviz
    250 gram margarin
    250 gram tereyagi
    Serbeti için:
    Üç buçuk su bardagi su
    1 kg tozseker
    1 çay kasigi limon suyu

    TARIFI:
    Yumurta, siviyag, tuz, süt ve unu derin bir kapta yogurup, 2 saat dinlendirin. 4 adet bezeye ayirin. Bezelerin arasina nisasta serpip, tepsi büyüklügünde açin. Yufkanin üzerine ceviz serpin. Kenarlarindan burusturup, 4 parmak genisliginde büzün. Tepsinin genisliginde kesin. Tepsiye yerlestirin. Yufkalarin tümünü bu sekilde hazirlayin. Margarin ve tereyagini eritip, sicakken yufkalarin üzerine gezdirin. Önceden isitilmis 180 derece firinda pembelesene dek pisirin ve sogumaya birakin. Serbeti hazirlamak için, su ve tozsekeri kaynatin. Limon suyunu ilave edip, ocaktan alin. Sicak serbeti yufkalarin üzerine gezdirip, dilimleyin. Cevizle süsleyip, servis yapin
#13.09.2009 11:01 0 0 0