Milföyden Kolay Baklava Tarifi - Milföyden Kolay Baklava Yapılışı - Baklava Tarifi
Malzemeler,
10 adet milföy hamuru
1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
100 gram tereyağı
Şerbeti için,
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı,
1. Şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu tencerede karıştırın.
2. Kaynayıncaya kadar pişirip ocaktan aldıktan sonra limon suyunu ekleyin.
3. Şerbetin ılınması için bekletin.
4. Tereyağını kısık ateşte eritin.
5. 5 adet milföy hamurunu üst üste dizin.
6. Elinizle bastırarak ya da merdaneyle yardımıyla orta boy fırın tepsisi büyüklüğünde açın.
7. Tepsiye açtığınız milföy hamurunu yerleştirin.
8. Üzerine çekilmiş antep fıstığını serpiştirin.
9. Fıstıkların üzerine elinizle bastırarak hamura yapışmasını sağlayın.
10. Kalan 5 milföy hamurunu aynı şekilde açın.
11. Fıstıkların üzerine dikkatlice yerleştirin.
12. Erittiğiniz tereyağını milföy hamurlarının üzerine dökün.
13. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
14. Dolaptan çıkardığınız milföy hamurlarını baklava şeklinde kesin.
15. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
16. Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine ılık şerbeti dökün.
17. Baklava şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.
Güzel görünüyorlar ama bana sanki bu tür daha agir olur gibi geliyor, malum milföy hamuru zaten yagli bir hamur, birde tekrar tereyag serbet filan derken iyice agir olur bence.