Gelde Bu Acıya Dayan

Son güncelleme: 21.09.2009 15:54
  • noimage

    İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu'na yapılan saldırıda şehit olan 3 polisimiz, memleketlerinde onbinlerce kişi tarafından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

    noimage

    MEHMET ÖNDER SAÇMALIOĞLU:

    İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu'na yapılan terör saldırısında şehit olan 3 polisten 21 yaşındaki Mehmet Önder Saçmalıoğlu'nun cenazesi memleketi Osmaniye'nin Bahçe İlçesi'nde gözyaşı, alkış, dua ve sloganlarla uğurlandı. İlçedeki esnaf, işyerlerine bayrak astı.

    noimage

    Cenaze törenine, 19 bin 200 nüfusa sahip Bahçe İlçesi'nden 10 bine yakın kişi katılırken, Beşiktaş taraftarı olan şehidin mezarına İnönü Stadı'ndan getirilen toprak döküldü.

    noimage

    Cenaze hastaneye yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki, İslam Mahallesi Farsakoğlu Sokak'taki babaevine götürüldü. Bu sırada, büyük Türk bayrağı açan, ellerinde de Türk bayrakları taşıyanlar, 'Mehmetler ölmez, vatan bölünmez', 'Hükümet uyuma, polisine sahip çık', 'Şehide uzanan eller kırılsın' sloganları attı, polis araçlarında da sirenler çalındı. İlçedeki esnafın da işyerlerini bayraklarla donattı.

    noimage

    Cenazenin eve gelişi sırasında, komşular alkışlarla karşıladı. Tabut ve kefen açılıp, şehidin yüzü ailesine gösterildi. Bu sırada evden çığlıklar yükseldi.

    noimage

    Ağabeyinin kepini giyen Atatürk İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Ayşem Saçmalıoğlu, gözyaşına boğuldu.

    noimage

    Şehidin diğer kardeşi lise 2'nci sınıf öğrencisi 16 yaşlarındaki Ömer Saçmalıoğlu da ağabeyinin fotoğrafını taşıyıp, "Biz de şehit olmaya gideceğiz" dedi.

    noimage

    Şehidin babası emekli polis olan amcasının oğlu 12 yaşındaki Yiğit Saçmalıoğlu da "Ben de şehit olacağım. Yeter ki ben rahat uyu Mehmet abiciğim" diye ağladı.

    noimage

    Sürekli, "Ben de şehit olacağım" diyen çocuğu yakınları teselli etmeye çalıştı.

    noimage

    NEDİM ÇALIK:

    ABD'nin İstanbul Konsolosluğu'na düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memuru 25 yaşındaki Nedim Çalık, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle gözyaşları arasında toprağa verildi...

    noimage

    Şehit polis memuru Nedim Çalık için Çaykent İlköğretim Okulu önünde tören düzenlendi.

    noimage

    Törene Vali Kasım Esen, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, AKP Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, şehidin yakınları ile çok sayıda asker, polis ve 10 bin civarında vatandaş katıldı.

    noimage

    Törenin ardından İl Müftü yardımcısı Yahya Çankaya, şehit polisin cenaze namazını kıldırdı.

    noimage

    Şehit polis Nedim Çalık'ın tabutu, meslektaşlarının omuzunda son yolculuğuna taşındı.

    noimage

    Oğlunun ölümüne dayanamayan anne Şefaat Çalık ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

    noimage

    Yaklaşık 1.5 kilometre boyunca omuzlarda taşınan polis memuru Çalık'ın cenazesi, 1 yıl önce vefat eden babası ile 25 yıl önce vefat eden ve adını taşıdığı dedesinin yanına defnedildi.

    noimage

    ERDAL ÖZTAŞ:

    İstanbul İstinye'de ABD Başkonsolosluğu önündeki polis kulübesine teröristlerin silahlı saldırısında şehit olan trafik polisi 28 yaşındaki Erdal Öztaş, memleketi Çorum'un Ortaköy İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

    noimage

    Öztaş'ın 1 ay sonra baba olacağı ve kızının adını da 'Gül' koyacağı öğrenildi.

    noimage

    8 aylık hamile olan 18 yaşındaki Fatma Öztaş ise doktorların verdiği ilaçlarla ayakta güçlükle durabildi. Bir yıllık evli olan Fatma Öztaş eşinin tabutunun başında gözyaşı döktü.

    noimage

    Yaklaşık bir ay sonra bir kız çocuğu dünyaya getirecek olan acılı eş, şehit eşine son görevini yerine getirdi. "Gitme Erdal'ım" diye feryat ederken gözyaşları yürekleri dağladı.

    noimage

    Şehit Erdal Öztaş'ın ağabeyi Fatih Öztaş, kardeşi İsmet Öztaş ve kız kardeşi Fatma Erboyacı yakınları tarafından teskin edildi.

    noimage

    En son bir hafta önce görüştüklerini söyleyen anne Emine Öztaş, oğluna kendisine iyi bakmasını söylediğini belirtti. Oğlunun doğacak kızı için hazırlık yaptığını ifade eden acılı anne, "Oğluma sıkılan kurşunlar hainlerin yüreklerine girsin. Alnımız açık boynumuz dik kimseyi güldürmeyeceğiz. Biz şerefliyiz. Oğlum bebek yüzlüydü karıncayı bile incitmezdi. O hainlerde Türk kanı yok, Türk kanı olsaydı bunu yapmazlardı" dedi.

    noimage

    Doğacak kızı için hazırlık yapan Erdal Öztaş'ın şehit olmadan önce eşine "İsmini Gül koyalım da hiç ağlamasın hep gülsün" dediğini belirten akrabaları şehitlerinin ardından ağıtlar yaktı.

    noimage

    Cenaze töreni sırasında iki ambulans hazır bekletilirken, sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri tören alanında önlem aldı.

    noimage

    Karahacip Beldesi'nde Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit polis Erdal Öztaş'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez. Şehidim sen rahat uyu' sloganları eşliğinde omuzlar üzerinde aile kabristanlığına götürüldü. Şehit polis burada gözyaşları arasında toprağa verildi.
#21.09.2009 15:37 0 0 0
  • her defasında içimiz yanıyor,şimdi ne bayram
    nede başka bir sevinç onlar için önemli değil,ateş düştüğü yeri
    dahada fazla yakıyor
#21.09.2009 15:40 0 0 0
  • Teroru lanetliyorum yapanlarin yanina kalmasin insallah daha ne kadar canimiz yanicak Allah belalarini versin. Olen kardesimize Allahtan rahmet ailesine sabir dilerim biz bile yaniyoruz onlarin halini dusunemiyorum.
#21.09.2009 15:44 0 0 0
  • Şimdi bu resimlere bakan kanı bozuklar bu görüntüye gülüyorlar bunu hesabı sorulacak yakındır. yeterrrrr ben dayanamıyom artıkkkk analarımızın yüreği yanıyorrrr yaa

    Bütün dünya bu görüntüyü seyretti

    noimage
#21.09.2009 15:54 0 0 0