Mercedes Benz S serisi yenilendi

Son güncelleme: 13.10.2005 15:27
  • Mercedes Benz S serisi yenilendi
    500,000i aşkın satış rakamı ile yıllardır üst sınıf limuzin kategorisinde bir numara olan Mercedes-Benz S-Serisi tamamen yenilenerek IAA 2005 Frankfurt Otomobil Fuarında sergilendi.
    29 Eylül 2005 15:54

    Gelişmiş güvenlik önlemleri ve üstün konfor yeni S-Serisinin öne çıkan özellikleri. Radar sensörlü Brake Assist PLUSdan en gelişmiş kızılötesi teknolojisine sahip (infrared) gece görüş asistanına, yeni COMAND sisteminden PRE-SAFE ve Active Body Controle pekçok teknolojik yenilik ilk defa yeni S-Serisinde seri üretimde sunuluyor.

    Yeni S-Serisi her açıdan eskisinden daha büyük: 5076 ve 5206 mm olmak üzere iki uzunluk seçeneği bulunan yeni S-Serisinin boyu, önceki modele kıyasla 33 ve 43 mm daha uzun. Aks mesafesi ise önceki modele göre 70/80 mm uzayarak 3035/3165 mmye yükseldi. Aracın gövdesi ise 16 mm daha geniş ve 29 mm daha yüksek. Yeni ölçüleri sayesinde S-Serisi, kabin içinde en yüksek seviyede konfor sunuyor.

    Yeni S-Serisinde yer alan yeniliklerin başında otomobil güvenliğinde bir dönüm noktasını oluşturan Brake Assist ve PRE-SAFE sistemlerinin geliştirilmiş versiyonları geliyor. Brake Assist PLUS sistemi (BAS PLUS) yoldaki araçları algılayarak, öndeki araçla aradaki mesafenin çok kısa olması veya öndeki araca yaklaşma hızının çok yüksek olması durumunda sürücüyü uyarır. Bunun yanı sıra, çarpışma olması durumunda Brake Assist PLUS gerekli fren gücünü hesaplayarak sürücünün yetersiz kaldığı acil durumlarda destek verir. Bu sistem özellikle arkadan çarpmaları önemli ölçüde önleyebiliyor. Ayrıca Mercedes-Benz araçlarında, Brake Assist PLUSın yanı sıra bir kazanın geliyorum dediği an ile darbe anı arasında geçen saniyelik sürede yolcuları en iyi şekilde korumak için gerekli önlemleri almaya yarayan PRE-SAFE sistemini de kullanıyor. PRE-SAFE olası bir kazayı algılayarak hava yastıklarının en etkin şekilde koruyabilmesi için koltukları dik duruma getiriyor, emniyet kemerlerini gerginleştiriyor ve sürgülü tavanı (sun roof) kapatıyor. Böylece Mercedes-Benz, kaza riski algılanır algılanmaz en geniş kapsamlı koruma sağlayan otomobil markası ünvanını hak ediyor.

    Yeni S-Serisinde Adaptive Damping System ile güçlendirilmiş AIRMATIC süspansiyon sistemi mevcut. Adaptive Damping System (uyarlanabilir suspansiyon sistemi) süspansiyonu, yol şartları, sürüş stili ve araç yüküne göre ayarlar. S Serisinin konsolunda bulunan S/C/M düğmesi ise sürücünün aracını konforlu veya sportif moda getirerek, süspansiyon ve şanzımanı sürüş tarzına göre ayarlamasını sağlıyor. Sport seçeneğinde ve 120 km/saatin üstüne çıkıldığında yol tutuşunu, aracın aerodinamizmini ve yakıt tasarrufunu arttırmak için süspansiyon otomatik olarak 20 mmye kadar alçalıyor. Zorlu sürüş şartlarını daha konforlu bir hale getiren aktif süspansiyon sistemi Active Body Controlün geliştirilmiş versiyonu da yeni S-Serisinde yer alıyor.

    Yeni geliştirilen V6 motor (200kW/272 PS) ile donatılan S 350, 7.3 saniyede 100km/saat hıza erişiyor. Yeni S-Serisi ile birlikte tanıtılan 5.5 litre hacime sahip, 285kW/388hp güç üreten yeni V8 motor ise yüksek torku ile (530 Nm  2800-4800 rpm) S 500 modeli 0dan 100 km/saate 5.4 saniyede ulaştırıyor. Yükselen performans değerlerine karşın yeni S modellerinin yakıt tüketimi % 9 oranında azaltıldı.
    V6 ve V8 motor donanımlı yeni S-Serisi modellerinde, vites değişimlerini hissettirmediğinden kullanım konforunu arttıran ve aracı daha ekonomik ve atak hale getiren dünyanın ilk
    yedi ileri vitesli otomatik şanzımanı 7G-TRONIC, standart donanım kapsamında sunuluyor.

    S-Serisi ile tanıtılan diğer bir yenilik ise gece görüş asistanı (night view assist). Karanlıkta meydana gelebilecek kazaların engellenmesine büyük ölçüde katkıda bulunan bu sistem, kullanılan kızılötesi ışınlar sayesinde, diğer araç sürücülerini rahatsız etmeden ve uzun farlar yakılmadan yolu tarayarak görüş mesafesini artırıyor.
#05.10.2005 07:48 0 0 0
  • BiLGiLeR iCiN CoK TeSSeKüR eDeriM
#11.10.2005 02:06 0 0 0
  • paylaşımın için sağol
#13.10.2005 15:27 0 0 0