Teksas basin aciklamasi

Son güncelleme: 30.09.2009 22:26
  • Diyarbakırspor maçında yaşanan olaylarla ilgili taraftar grubumuz Teksas'ın liderleri bir basın açıklaması yaptı.

    Bursaspor'un ateşli taraftar grubu Teksas'ın tribün lideri Recep Kurtuluş tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

    "Gereksiz gerilim Diyarbakırspor başkanı ve yöneticileri tarafından hat safhaya çıkartıldı. Maçta atılan, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı 1993 yılında şehit verdiğimiz Abdülkerim Abimiz ve diğer şehitlerimiz için her maç söyleniyor. Maçtan Diyarbakırspor Taraftarlar Birliği ile birlikte diğer taraftarlarını karşıladık. Yemek ve çaylar ile ikramlarda bulunarak misafirperverliğimizi gösterdik. Fakat Bursaspor camiası üzerine oynanan oyunlar neticesi, bir takım kişiler güzellikleri göstermek yerine ufak gerilimleri büyükmüş gibi göstererek bu camiaya zarar vermeyi amaçlamışlardır.

    Türk topraklarında Türk bayrağı açmak suç ise biz her maç bu suçu işliyoruz. Kırılan koltuklar misafir takıma özgü yeşil renklidir. Bütün koltuklar Bursaspor taraftarının üzerine atılmıştır. Olayı siyasi boyuta çekmeyi hiç bir zaman düşünmedik. Bursa'da yaşayan doğu kökenli kardeşlerimiz ve abilerimizle her zaman iç içeyiz. Aramızda çok sayıda Diyarbakır kökenli arkadaşlarımız vardır. Maç sonu Diyarbakırsporlu yöneticilerin başkanımız İbrahim Yazıcı'nın üzerine giderek bazı söylemlerde bulunması bizlere yapılan ayrımcılığın ta kendisidir ve bunu şiddetle kınıyoruz."

    "Diyarbakırspor'un ligden çekilmesi bizi bağlamaz"

    "Haftalardır gittikleri her maçta dışlandıklarını ima etmeye çalışıyorlar. Federasyonun bu konuda dikkatli olmasını istiyoruz. Senelerdir biz de her maçta çeşitli küfürlere maruz kalıyoruz. Bursaspor camiasının insanları ligden çekilmekle tehdit etmesi saçma olur. Diyarbakırspor'un ligden çekilmesi kesinlikle Bursaspor'u bağlamaz. Bizim bu çekilmede hiç bir payımız yoktur. Sadece problemleri kendilerinde arasınlar. Kendi iç meseleleridir."
#30.09.2009 17:23 0 0 0
  • darko reisinde dediği gibi çokta umrumuzdaydı ligten çekilmeleri biz her maç şehitlerimizi anarız çünkü bizim trbünümüzde ankaragücü kardeşliğinin baş mimarı abdulkerim abimizi şehit verdik istedikleri kadarda barınıp dursunlar biz heryerde giderimizi yaparız hiç bir zamanda hiçbir mevzuda geri vites yapmadık yapmayızda
#30.09.2009 17:32 0 0 0
  • böyle seyleri söz konu etmeleri cok sacma zaten. bence her tribün her macta sehitlerini anmalidir buna kimse karsi cikamaz. sehitlerimiz vatanimiz icin feda ettiler kendilerini unutup birakamayiz tabii ki.
#30.09.2009 22:26 0 0 0