Alternatif Enerji Kaynakları

Son güncelleme: 20.12.2009 12:26
  • Tükenmeyen Bedava Enerji - Rüzgar Jeneratörleri Kullanım Alanları
    Dünya alternatif enerji kaynaklarına yöneliyor.

    Bu kaynakların başında güneş ve rüzgar enerjisi yer alıyor. Güneş yüzyıllardır dünyadaki bütün yaşamın kaynağı. Bugün güneş ve rüzgar enerjisi dünyamızı bir çevre felaketinin eşiğine getiren fosil yakıtlara alternatif olacak güce erişti. Günümüzde enerji üretmek amacıyla kulanılmakta olan petrol ve kömür gibi yakıtlar, içinde bulunduğumuz yüzyıl sona ermeden tükenecek. Bu yakıtlara alternatif olabilecek kaynaklar ise yenilenebilir enerjilerdir.

    Doğa Dostu Enerji

    Yeryüzünün kullanılmakta olan tüm yenilenebilir enerjilerin kaynağı güneştir. Hava tabakalarının farklı sıcaklıklarda ısınıyor olması rüzgarı oluşturur. Bioenerjide kullanılan metan gazı, yeşil bitkilerin güneş ışığı sayesinde depoladıkları karbondioksitin sonucudur. Güneş ışığı aynı zamanda denizlerdeki dalga enerjisi ve sıcaklık farklarıyla enerji elde edilmesini de sağlar.

    Güneşin tükenmez enerjisinden yaralanarak ve az bir maliyetle, evlerimizi veya kullanım suyumuzu ısıtıp, elektrik elde edebiliriz. Güneş kolektörlerini kullanarak, kullanım suyunu arzu edilen sıcaklıkta ısıtabilir, güneş pilleri sayesinde, yılın her ayı, istediğiniz yerde, istediğiniz kadar elektrik elde edebilirsiniz.

    Rüzgar enerjisiyle, elektrik üretebilir; kuyulardan su çekmek için kullandığınız pompaları çalıştırabilirsiniz. Özellikle yurdumuzun Marmara, Güney Ege, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinin rüzgar potansiyeli yüksektir. 3 m/s 'den yüksek rüzgar hızlarında, jeneratörünüz elektrik üretecektir.

    Ülkemizde, 1962 yılından beri, MTA tarafından sürdürülen çalışmalar sonucunda, çok sayıda jeotermal kaynak bulunmuştur. Jeotermal kaynaklarla ısıtma , soğutma ve elektrik üretimi gerçekleştirilebilir. Yine bu kaynaktan yararlanarak elektrik üretmek olasıdır.Organik atıklardan yararlanarak, gaz elde edilmesi ise bioenerjinin alanına girer. Tüm çiftlik ve köy evlerinde, toplanan organik atıklar, çeşitli biçimlerde fermantasyona tabi tutularak, gaz elde edilebilir. Üretilen bu gazlardan enerji elde etmek için yararlanmak olasıdır.

    Tükenmeyen Bedava Enerji

    Akarsuların yanına küçük hidroelektrik santralları kurarak, elektrik üretilebilir. Debinin en az olduğu zamanlarda bile akarsularda, mikrohidro elektrik santrallar kurulabilir.

    AES Alternatif Enerji Sistemleri, elektrik şebekesinin ulaşmadığı veya ucuz enerji elde etmek istenen her yerde, kolay kullanılabilecek seçenekler sunuyor

    Ses ve atık kirliliği yaratmayan tek enerji kaynağı: GÜNEŞ PİLLERİ Yakıtı güneş ışığı olan, hareketli parçaları olmayan, doğa dostu ve ülkemizde her yerde yüksek verimlilikle kullanılabilecek elektrik üreticileridir.

    Bir Çiftlik Evinde Güneş Pili Uygulaması

    Grönland'da Bir Güneş Pili Uygulaması

    25 YIL GARANTİ
    Ürettikleri voltaj 12, veya 24 V (DC) düz akımdır. Modüler olmaları nedeniyle, artan güç isteğine bağlı olarak gerekli güç çıkışı modül eklenerek artırılabilir. Güneş pillleri sizin için, ömür boyu sorunsuz, bedava elektrik üretir.

    HABERLEŞMEDEN AYDINLATMAYA HER ALANDA ...
    Özellikle elektrik şebekesi olmayan bölgelerde güneş pilleriyle aydınlatmayı sağlamak çok ekonomiktir. Güneş pillerinin kullanım alanlarının başında haberleşme gelmektedir. Yerleşim merkezlerine uzak yerlerdeki GSM yansıtıcıları ve radyo istasyonlarının enerjilerini karşılamak için ideal çözümdür. Sizi şebeke bağımlılığından, jeneratörlerin bakım ve işletme masraflarından kurtarır.

    GÜNEŞ PİLİ VE DİZEL JENERATÖR
    Elektrik şebekesi olmayan yerlerde, dizel jeneratör yerine güneş pilleri kullanılması durumunda, sistem kendini 3 senede amorti eder. Hayat boyu bedava elektrik üretir. Üstelik neredeyse sıfır işletme maliyetiyle.

    GÜNEŞ PİLLERİ KULLANIM ALANLARI
    GSM santralleri, radyo ve TV istasyonları
    Askeri amaçlı enerji gereksinimleri
    Yatlar, deniz fenerleri
    Billboard aydınlatılması
    Sokak ve otobüs duraklarının aydınlatılması
    Park ve bahçe aydınlatmaları
    Çiftlik evleri Villalar, konutlar, siteler
    Orman gözetleme kuleleri
    Tüm turistik işetmeler

    Güneş pilleri çevre dostu ve tükenmez enerji kaynağı güneşten, insan ömrü boyunca elektrik üretirler. Türkiye yılda ortalama 2600 saat güneşlenme zamanıyla güneş enerjisinden ekonomik olarak yararlanılabilinen bir ülkedir.
    Güneş ışığı hariç herhangi bir yakıta veya şebeke bağlantısına gerek kalmadan elektrik üretebilirler.
    Kullanılan yakıtı her yerde ve bedava bulmak olasıdır.
    Bakım gerektirmezler.
    Güneş pilleri güçlü rüzgarlara, dolu fırtınalarına, sıcaklık değişimlerine dayanıklıdırlar.
    2400 N/m2 gibi çok yüksek basınçlara dayanacak şekilde dizayn edilmişlerdir.
    Güneş pilleriyle her yerde elektrik üretebilirsiniz.
    Üretim yeri / kullanım yeri arasında uzun kablolar ve bağlantı elemanları olmadığı için kayıplardan kaçınılmış olur.
    Modüler bir sistem olduğu için gerektiğinde, yeni modüller eklenerek güç çıkışı arttırılabilir.
    Güneş pillerinden alınan elektrik enerjisi, güneşsiz günlerde ve gece koşullarında kullanılabilmesi için akülerde depolanır. Akülerde aşırı şarj ve deşarj olmaması için sisteme şarj regülatörü eklenmektedir. Eğer sistem çıkışında , alternatif akım kullanılmak isteniyorsa, sisteme eklenecek bir inverter sayesinde, DC akım AC'ye dönüştürülebilir.

    Haberleşmeden Aydınlatmaya

    Bir güneş pili sistemi dizayn etmek için sistemin kurulacağı bölge ve üretilmek istenen enerji miktarının bilinmesi gerekir. Sistem, arzu edilen özel koşullar da göz önüne alınarak istenen koşullarda (Akülerin bakım gerektiren veya gerektirmeyen tipte olması, pillerin yerleştirilmesi istenen yer, vs.) dizayn edilebilir.
    Güneş pillerinin kullanım alanlarının başında aydınlatma ve haberleşme gelmektedir. Yerleşim merkezlerine uzak yerlerdeki GSM vericilerinin ve radyo istasyonlarının enerjilerini karşılamak için ideal çözümdür. Sizi şebeke bağımlılığından, jeneratörlerin bakım ve işletme masraflarından kurtarır.

    Enerji gereksiniminizi doğanın sonsuz rüzgar gücüyle karşılayabilrsiniz.
    Rüzgar jeneratörleri, birkaç yıl içinde ilk kuruluş maliyetlerini karşılayarak, sonraki yıllarda, bedava elektrik üretmenizi sağlar.

    Elektrik üretmek istediğiniz her yerde, rüzgar jeneratörlerini kullanmak olasıdır. Rüzgar jeneratörü elektrik üretim sistemini, akülerle birlikte dizayn edebilir, üretilen elektriği depolayabilir-siniz. Böylece, rüzgar hızının yeterli olmadığı anlarda, sistem, akülerde depolanan enerjiyi kullanacaktır. Rüzgar jeneratörleri, çevreyi kirletmeyen enerji üretim araçlarıdır. Elektrik üretirken çıkardıkları ses, tipik bir çamaşır makinasının sesi kadardır. Ses kirliliği yaratıp çevreyi rahatsız etmez.

    Rüzgar jeneratörünün üreteceği elektrik gücü, rüzgar hızıyla orantılıdır. Rüzgar hızı attıkça, üretilen elektrik miktarı da artar. Rüzgar jeneratörleri DC üretirler ve sistem çıkışında AC alınmak isteniyorsa, sisteme inverter eklemek gerekir. Bireysel kullanım amaçlı üretilmiş Ampair Hawk jeneratörlerini, küçük güçlü elektrik motorlarını çalıştırmak için tercih edebilirsiniz.

    Rüzgar Jeneratörleri Kullanım Alanları

    Çiftlikler Villalar, dağ evleri
    Sanayi tesisleri
    Tarım sulama/pompalama sistemleri
    GSM santralleri
    Telekomünikasyon, radyo ve tv istasyonları
    Yatlar ve deniz fenerleri
    Tüm turistik işletmeler
    Bergey XL.1 Rüzgar Jeneratörü (1kW)

    Bergey XL.1 en yüksek teknoliji ürünü olan küçük ölçekli rüzgar türbinidir. Dünyanın önde gelen küçük ölçekli rüzgar türbini üretici olan Bergey Windpower tarafından üretilmektedir ve 5 yıl üretici garantisi ile desteklenmiştir. Bergey XL.1 rüzgar türbini zorlu hava koşullarında otomatik çalışma , yüksek güvenilirlik ve az sıklıkta bakım için tasarlanmıştır. Bergey XL.1'in hepsi bir yerde güç merkezi isteğe göre sinüs dalga inverter dahil hibrid sistem integrasyonu sağlar.

    Montajı kolay, çok güvenli ve kesintisiz gücü ile Bergey XL.1 Rüzgar jeneratörü konutlar için en temiz çözümdür.

    Genel Özellikler
    5 yıl garanti
    Bakım gerektirmeyen dizayn
    Sesiz çalışma
    Düşük rüzgar hızlarında mükemmel performans
    Autofurl otomatik fırtına koruması
    Direkt sürücülü Neodmium PM alternatör
    Güç merkezli, çok fonksiyonlu kontrolör
    Aküyü koruyan opticharge düzeni
    Boru şeklinde,eğilebilen direk ile sistemi tamamlama
    Plug ve Play sistemleri ile sistem tamamlama


    Teknik Özellikler
    Tip: 3 Kanatlı
    Kanat Çapı: 2.5 m
    Başlangıçtaki rüzgar hızı: 3 m/s
    Kesme rüzgar hızı: 2.5 m/s
    Çıkış rüzgar hızı: 11 m/s
    Çıkış gücü: 1000 Watt
    Maksimum Güç: ~1,600 Watt
    Cut-Out rüzgar hızı: Yok
    Boşta dönme Rüzgar Hızı: 13 m/s
    Max. tasarlanan rüzgar hızı: 54 m/s
    Pervane dış kontrolü: Yok, Sabit güç
    Aşırı hız koruması: AutoFurl
    Vites kutusu: Yok, direkt sürüş
    Isı Aralıgı: -40 +60 ºC
    Jeneratör: Kalıcı mıknatıs alternatör
    Çıkış formu: 24 VDC Nominal

    Bergey BWC 1500 Rüzgar Jeneratörü (1.5 kW)

    Bergey BWC 1500 modern, 1500 watt çıkış gücüne sahip, yüksek güvenilirliğe sahip, düşük bakımlı tasarlanmış özel bir rüzgar jeneratörüdür. Hava ve sistem koşullarına göre otomatik olarak işletmeye girer ve çıkar. Akü şarj etmek ve su pompalamak amacıyla kulanıma sunulan iki farklı modeli mevcuttur.

    Akü şarj etmek için kullanılması düşünülen BWC 1500 modelleri 12, 24, 36, 48 ve 120 Volt DC gerilim çıkışı desteklemektedirler. Çiftlik evleri, kabinler, şebekenin ulaşmadığı köyler ve telekomünikasyon sistemleri başlıca kullanım alanlarıdır. 175-300 yada daha fazlası güçleri sürekli çalıştırmaya müsaitir.

    Su pompalama amacıyla kullanılan BWC 1500 modelinde 300 metre derinlikten rüzgar gücü ile su pompalamanın keyfine varılır. Yapılan testlerde geleneksel mekanik rüzgar enerjili su pompalama sistemlerine göre daha verimli çalıştığı onaylanmıştır. Güneş enerjili PV su pompalama sistemlerine nazaran 2 yada 3 kat daha ekonomiktir.

    Genel Özellikler
    5 yıl garanti
    Bakım gerektirmeyen dizayn
    Sesiz çalışma
    Düşük rüzgar hızlarında mükemmel performans
    Autofurl otomatik fırtına koruması
    Direkt sürücülü Neodmium PM alternatör
    Güç merkezli, çok fonksiyonlu kontrolör
    Aküyü koruyan opticharge düzeni
    İsteğe göre 500 Watt sinüs inverter ile kullanım
    Boru şeklinde,eğilebilen direk ile sistemi tamamlama
    Plug ve Play sistemleri ile sistem tamamlama


    Teknik Özellikler
    Tip: 3 Kanatlı
    Kanat Çapı: 3.0 m
    Başlangıçtaki rüzgar hızı: 3.6 m/s
    Kesme rüzgar hızı: 3.6 m/s
    Çıkış rüzgar hızı: 12.5 m/s
    Çıkış gücü: 1500 Watt
    Cut-Out rüzgar hızı: Yok
    Boşta dönme Rüzgar Hızı: 14.3 m/s
    Max. tasarlanan rüzgar hızı: 53.6 m/s
    Pervane dış kontrolü: PowerFlex
    Aşırı hız koruması: AutoFurl
    Vites kutusu: Yok, direkt sürüş
    Isı Aralıgı: -40 +60 ºC
    Jeneratör: Kalıcı mıknatıs alternatör
    Çıkış formu: 12-120 VDC Nominal


    Bergey BWC Excel Rüzgar Jeneratörü (7.5-10 kW)

    Bergey Excel serisi rüzgar jeneratörleri, sağlam ve güvenilir küçük rüzgar türbinleri sınıfında dünya üzerinde yüzlerce kurulu sistem ile lideer durumdadır. Uzun garanti süresi ve yüksek kalitesi ile rüzgar jeneratörü sistemi kurmak isteyenlerin birinci tercihi Bergey BWC Excel serisi rüzgar jeneratörleridir.

    Evinizde mevcut bulunan elektrik şebekesinin seviyesinden ve kalitesinden şikayetçiyseniz Bergey BWC Excel serisi rüzgar jeneratörleri ile en uygun çözümün sunulması mümkündür.

    * Excel-S: Şebeke bağlantılı uygulamalar için (10 kW)
    * Excel-R: DC ve Akü Şarj uygulamaları için (7,5 kW)
    * Excel-P: Su pompalama uygulamaları için (10 kW)

    Genel Özellikler
    5 yıl garanti
    Amerika'nın en çok satan "Kullanıma Elverişli" sistemi
    Periyodik bakım gerektirmeyen dizayn
    California Enerji Komisyonu'ndan onaylı
    Basit yapı, üç hareketli parça
    Patentli PowerFlex® rotor sistemi
    Sesiz çalışma
    Düşük rüzgar hızlarında mükemmel performans
    Autofurl® otomatik fırtına koruması
    Direkt sürücülü Neodmium PM alternatör
    30 Yılın üzerinde ömür
    Hava araçlarında kullanılan Polyurethane boya
    50 Milyon saatin üzerinde enerji üretme ömrü.

    Teknik Özellikler
    Tip: 3 Kanatlı
    Kanat Çapı: 7.0 m
    Başlangıçtaki rüzgar hızı: 3.4 m/s
    Kesme rüzgar hızı: 3.1 m/s
    Çıkış rüzgar hızı: 13.8 m/s
    Çıkış gücü: 10 kW & 7.5 kW
    Cut-Out rüzgar hızı: Yok
    Boşta dönme Rüzgar Hızı: 15.6 m/s
    Max. tasarlanan rüzgar hızı: 54 m/s
    Pervane dış kontrolü: PowerFlex
    Aşırı hız koruması: AutoFurl
    Vites kutusu: Yok, direkt sürüş
    Isı Aralıgı: -40 +60 ºC
    Jeneratör: Kalıcı mıknatıs alternatör
    Çıkış formu: 3 Faz AC & 48-240 VDC
    Bergey BWC XL.50 Rüzgar Jeneratörü (50 kW)

    Yeni Bergey BWC XL.50 düşük rüzgar hızı ortalamasına sahip olan bölgelere yeni olanaklar sağlar. Bergey Windpower'ın dayanıklı, sağlam alternatör ve kanat yapısı ile birlikte uzun direk yükseklikleri sayesinde en iyi rüzgar gücü ekonomisinin elde edilmesini sağlar.

    BWC XL.50 uygulamaları ABB ayarlanabilir hız kontrolörleri ile birlikte kurulmaktadır. Sistem 3 fazlı olarak hem şebeke bağlantılı hemde şebekesiz uygulamalarda çalışabilir. 600 Volt DC akü gerilimi ile birlikte 70 kW'lık UPS yada hibrid sistemlerde kullanılması mümkündür.

    BWC XL.50 elektrik şebekesi ulaşmayan ve yüksek güce ihtiyaç duyan yerlerde en ekonomik enerji maliyetlerini sunmaktadır.

    Genel Özellikler
    5 yıl garanti
    Çok yüksek "düşük hız" performansı
    Basit yapı, üç hareketli parça
    Periyodik bakım gerektirmeyen dizayn
    28-82 Metre direk yüksekliği
    Patentli PowerFlex® rotor sistemi
    Şebeke bağlantılı, Ups, Şebekesiz çalışma
    Düşük rüzgar hızlarında mükemmel performans
    Autofurl® otomatik fırtına koruması
    Direkt sürücülü Neodmium PM alternatör
    UL Sertifikası IEC61400-1
    US-DOE "Gelişmiş Küçük Rüzgar Jeneratörleri" programı üyesi


    Teknik Özellikler
    Tip: 3 Kanatlı
    Kanat Çapı: 14-16 m
    Başlangıçtaki rüzgar hızı: 2.5 m/s
    Kesme rüzgar hızı: 2 m/s
    Çıkış rüzgar hızı: 11 m/s
    Boşta dönme rüzgar hızı: 12 m/s
    Çıkış gücü: 50 kW
    Cut-Out rüzgar hızı: Yok
    Rotor Hızı: 110 d/dk
    Max. tasarlanan rüzgar hızı: 70/60 m/s
    Pervane dış kontrolü: PowerFlex
    Aşırı hız koruması: AutoFurl
    Vites kutusu: Yok, direkt sürüş
    Isı Aralıgı: -40 +60 ºC
    Jeneratör: Kalıcı mıknatıs alternatör
    Çıkış formu: 3 Faz AC


    Yerleşim bölgenizdeki akarsuların akış hareketlerinden faydalanarak elektrik enerjisi elde edebilirsiniz. Mikro hidroelektrik santralleri 2 kW ve 300 kW arasında size elektrik enerjisi sağlar. Bu yöntemle 24 saat, haftada 7 gün elektrik üretebilirsiniz. Debi yönünden yeterli bir akarsuyun olduğu yerde, mikro-hidro sistem ile elektrik üretimi, maliyet açısından en uygun yöntemdir. Bakım en az düzeydedir, yakıt masrafı yoktur.

    Kullanım Alanları

    Çiftlikler
    Villalar
    Tarım sulama/pompalama sistemleri
    PHPCOS MT100, MT300, MT1500 MİKRO-HİDRO TÜRBİNLER

    Bu portatif mikro-hidro türbinler, akü şarjı amaçlı olarak, üzerlerinde harici bir rektifayrı bulunan düşük gerilim jeneratörüyle birlikte dizayn edilirler. MT türbinleri, saniyede 3 litre debiye ve minimum 3 m net düşüye sahip yerlerde kullanılabilirler.

    Özel bir jeneratör dizaynı yapılarak, çok yüksek toplam verim elde edilebilir.


    Bakımsız sürtünmesiz jeneratör
    İçme suyu için uygun
    12V veya 24V çıkış gerilim elde edilebilir
    Türbin ve jeneratörün mükemmel uyumuyla yüksek verim
    Ağır çalışma koşulları, uzun çalışma ömrü
    Kolay kurulur, ayar gerektirmez
    PV sistemleriyle beraber çalışmaya uygun
    Bir rektifayr ve Phocos PL regülatörüyle beraber akü şarjına uygun


    AMPAIR SU GÜCÜYLE ÇALIŞAN AKÜ ŞARJ EDEBİLEN JENERATÖRLER

    Mikro Hidro Jeneratör
    Su jeneratörleri deniz veya akımı yüksek nehirler, dağlık bölgelerdeki dereler ve su pompalama sistemleri için kullanıma uygundur.
    1m/sn'nin altındaki su akımlarında dahi şarj olur ve 8 A/12V'a kadar üretir.
    10 m derinlikte performansı ispatlanmıştır.
    Suyun içinde kalan tüm mekanik ve elektriksel ekipmanlar çifte yalıtımlıdır.
    Yakıt dolum tankının ara derinliklerde ve tüm ısılarda çalışmasını sağlamak için basınç genleşme odası vardır.
    Uygulama alanları:
    Botlar,
    Sismik gözlem araçları,
    Navigasyon şamandıraları,
    Su tedarik izleme sistemleri,
    Uzak bölgelerdeki evler

    Yatlar için Towed Türbin Jeneratörleri
    Denizde elektrik üretiminin en etkin yöntemi Geçiş hızlarında ortalama 1amp/knot(12V) üretir.
    Güvertedeki jeneratöre iple enerji iletimi Kıç tarafındaki demirden kolay montaj imkanı
    Sabit aksam gerektirmez
    Rüzgar şarjı özelliği için bayrak& direk montaj değişim özelliği
    Dünya genelinde binlerce kullanım.
    Navigasyona yönelik olarak yüzlerce üretim.
    Güvenli
    Güvenilir

    Aquair 100
    İspatlanan 100 milden fazla okyanus geçişi
    Mavi Yolculuk yatları için uygun kullanım

    Alternatif enerji elde etmenin yollarından biri de organik maddelerin gazlarını kullanmaktır. Ağaç, odun talaşı, mısır, fındık kabukları, gübre ve kentsel atıkları bio-enerji için vazgeçilmez kaynaklardır. Bio-enerji, organik maddeler içinde bulunan karbon ve hidrojen elementlerinin uygulanan değişik teknolojilerle enerjilerinin açığa çıkması ilkesine dayanır.

    Kullanım Alanları
    Tüm turistik işletmeler
    Şebeke dışı bölgeler
#14.10.2009 13:03 0 0 0
  • 100 daire kapasiteli beylikdüzünde tek site halinde bir apartmana güneş enerjisi ile rüzgar enerjisi uygulamak istiyoruz bana ortalama bir fiyat vere bilirmisiniz
#20.12.2009 12:26 0 0 0