Havuç Rüyası

Son güncelleme: 15.10.2009 20:28
  • havuçlu tatlı tarifi - tatlı tarifleri
    noimage
    MALZEMELER:

    * 1 kg havuç
    * 2 su bardağı toz şeker
    * 4 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
    * 2 paket vanilya
    * 1 limon kabuğu rendesi
    * 1 limonun suyu
    * Arasına dizmek için pötibör bisküvi

    YAPILIŞI:

    1. Havuçları soyun, iri doğrayın ve 4 su bardağı suyla haşlayın, haşlanan havuçları rondodan geçirip püre yapın.
    2. Haşlama yapıtığınız suyu (eksilmişse su ile 4 bardağa tamamlayın) diğer malzemeleri katarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin, havuç püresini de katıp 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın.
    3. Orta boy bir borcamı suyla ıslatın, bir kat bisküvi dizin ve üzerine muhallebi dökün. Bu şekilde istediğiniz kadar kat yapın. Ben küçük kare borcam kullanarak 4 kat oluşturmayı tercih ettim.
    4. Üzerini istediğiniz biçimde süsleyin (krem şanti, ceviz, fıstık v.b), dolapta dinlendirip servis edin.
#15.10.2009 20:28 0 0 0