Yeşil Zeytin Yapımı

Son güncelleme: 27.11.2009 15:37
  • evde yeşil zeytin yapımı
    noimage
    1.KIRMA ZEYTİN:Yaz ortalarında ve bu aylarda pazarlarda özellikle köylülerin sattığı dalından kopmuş tazecik yeşil zeytini evde bir çekiç yardımıyla fazla ezmeden teker teker kırıyoruz.Kırdığımız zeytinleri bir kavanoza doldurup,yada kola şişesine üzerini tamamen kaplayacak kadar su ilave ediyoruz.Bu suyu hergün değiştirmemiz gerekiyor renginin kararmaması ve acılığının gitmesi için.Ve takriben 10 gün sonra zeytinimiz hazır kahvaltıda tuzluyoruz ve afiyet ile yiyoruz.

    2.ÇİZME ZEYTİN:Yine aldığımız zeytinleri bu sefer kırmak yerine bıçakla dört tarafından çiziyoruz.Kavanozumuza doldurup,üzerine tamamen suyumuzuda ekledikten sonra bir miktar limon tozu veya limon sıkıyoruz.Ağzını sıkıca kapattıktan sonra hiç açmamak suretiyle 20 gün boyunca olmasını bekliyoruz.Bu pazarlardan,marketlerden aldığımız yeşil zeytinin birebir aynı tarifidir.

    Çizme Zeytin İçin 2.Tarif

    Malzemeler:

    1.5 litrelik şişe
    1 tatlı kaşığı şeker
    1.5 yemek kaşığı çiçek yağı
    1 tatlı kaşığı sirke
    1.5 yemek kaşığı yemeklik tuz

    Yapılışı:

    Bu saydığımız malzemeler şişeye doldurulur, şişenin kapağı kapatılır ve her gün veya gün aşırı ters yüz yapılarak karıştırılır. Yaklaşık 6 ay sonra kullanıma hazırdır. İlk açıldığında zeytinlerin rengi hafif mor, tadı buruk olabilir. Kapak açıldıktan 1 hafta sora tat dilediğiniz seviyeye gelecektir.Kolay Çizme Zeytin Yapımı
#16.10.2009 11:20 0 0 0
  • çok güzel paylaşım

    biz kırma zeytini yapıyoruz

    ama diğerini bilmiyordum sağol...
#16.10.2009 11:52 0 0 0
  • tarifin için teşekkür ederim
#27.11.2009 15:37 0 0 0