Sword of the New World

Son güncelleme: 29.11.2009 00:21
  • Yayıncı:K2network
    Yapımcı:IMC Games
    Tür:Fantasy
    Ödeme:Bedava
    Sunucu:US
    Durum:Final
    CB Tarihi: Bilinmiyor
    OB Tarihi:04/16/2009
    Çıkış: 08/24/2008Sword od The New World Asya sunucularında (Singapur) adı Granado Espada olan oyun avrupa oyuncularının karşısına Sword of The New World olarak çıktı yüksek ve kaliteli ekran grafiklerine sahip olan bu oyun MMORPG Dünyasına bir çok yenilikde getirmeyi başardı.
    noimage noimage


    SNW ile MMORPG alanında gelen en büyük yenilik ilk defa 3 karakterle birden oynayabilme evet ilk başta yadırgansa da oyuna başladktan sonra ve alıştıktan sonra dahada zevkli olmaya başlıyor. ikinci sistem AFK sistemi günümüzde nerdeyse her MMORPG oyunda bot kullanılmakta, ama SNW de bunu bot kullanmadan yapabiliyorsunuz tabi çok kapsamlı bir AFK sistemi değil ama otomatik atak olarak da adlandırabiliriz bunun adını.
    Oyunda 4 karakter seçebiliyorsunuz Fighter, Musketer, Wizard, Scout ve Elementalistler. Clienti kurup oyuna girdiğinizde karakter yaratmadan önce bir soyad oluşturuyorsunuz, bu soyadı bütün karakterleriniz kullanıyor ve sonra karakter oluştumaya başlıyorsunuz.
    Örnek: Ben soyad olarak LionsofAnatolia kullanmıştım karakter adları ise Atilla, Alptegin olarak vermiştim resimde daha net görebilirsiniz.


    noimage


    SKİLL [STANCE]
    Oyunda skill sistemi kullanacağınız stanceye göre farklılık gösteriyor her stancede farklı skiller oluyor stanceleri kitap olarak alıyorsunuz, yeni stance öğrenebilmeniz için belli lvl seviyeleri gerekiyor yada üst eviyedeki stanceleri öğrenebilmeniz için görev yapmanız gereekiyor.skill kullanımı skilllerin üzerinde harflere basarak kullanıyorsunuz her karakterin skilleri sıralı olarak q sırası a sırası ve z sırasına dilizi olarak görürsünüz.

    PVP SİSTEMİ
    SNW de belirgin bir pvp sistemi vardır, lvl60 dan sonra PK moda geçebiliyor ve şehirlerin dışında istediğiniz kişiye attack verebiliyorsunuz. bir aileyi keserseniz kafanızda kırmızı bir kuru kafa işareti çıkıyor ve bu halde şehirlere giremiyorsunuz, öldürdüğünüz ailenin lvl ine göre belli bir karma puan alıyorsunuz, karma puanı yaratık keserek sıfırlayabilirsiniz, eğer pk durumunda iken kesilirseniz çantanızdan item düşüyor bunun için dikkatli olmanız lazım, şayet ben baya bi item kaybettim . PK modun bir özelliğide adam kestikçe baron lvl iniz artıyor.

    AİLE KOMBİNASYONLARI
    Aile kombinasyonları oyunda çok önemli çünkü her klasın artı ve eksileri var bu party, solo kasmak, mission görevler ve pvp lerde çok önem kazanıyor karaker özellikleri adında bir topic açtım bu topiçden özelliklkeri okuyabilirsiniz. Ben size bir kaç kombinasyon ve artı eksilerini anlatacağım.

    Örnek Kombinasyonlar: Fighter + Fighter + Scout ( Boss kesme ve Solo kasmak için birebir ama eksisi uçan yaratıklara bişey yapamıyorsunuz)

    Elementalist + Scout + Musketer
    Elementalis + Elementalis + Scout
    Scout + Musketer + Musketer
    Scout + Elementalist + Wizard

    Bunun gibi örnekleri çoğaltabilirsiniz ilerleyen lvl lerde görevle alacağınız UPC (NPC KARAKTER) olacak bunlarıda dahil ederek zenin bir aile oluşturabilirsiniz.
    Karakterlerin aile içindeki artı ve eksileri hakkında kısa bilgi verelim.
    Elementalistler oyunun en yüksek damage alan classıdır, ateş, buz ve yıldırım elemntlerini kullanabilir bu doğrultuda stanceleri geliştirebilirler. ateş ve buz stancelerinde etkili alan büyüleri mevcuttur. yılıdırm stancesinde buff ve yüksek damage alan skill mevcuttur. pvp ve clan savaşlarında en çok tercih edilen classlardır, kötü yanları defansları çok düşüktür parti içinde yeterli scout olmassa ayakta tutmanız zor olur. yalnız lvl 70 den sonra elemental lord stancesini alabilirseniz sizi de zor yatırırlar.

    Fighter Oyunun tank görevini gören clasıdır kolay kolay yatmazlar boss kesmekte birebirlerdir ve en zengin stance buna paralel olarak silah kullanma yönleri vardır. kötü yanları üçan yaratıklara karşı bişey yapamıyorlar ve AFK ya bıraktığınızda alıp başlarını gidiyorlar sürekli gözetmeniz gerekiyor.

    Scout oyunun healerleri ve bufferleri aile içinde hp leri azalan karakterlere otomatik heal atarlar AFK ya bırakacaksanız aile içine muhakkak acout dahil etmeniz gerekmektedir ve bir özellikleride resleme lvl 50 ye kadar yatan karakterleriniz olduğu yerde 60 ile 120 saniye arasında kalkıyorlar lvl 52 den sonra malesef kalkmıyorlar, şehre dönmemek için muhakkak reslenmesi lazım tabi karakterleriniz yatsa bile scoutu kaçırmanız lazım scout da yatarsa yapacak birşeyiniz kalmaz.

    Wizard oyunun ikinci büyücü classıdır debuff skilleri ve alan büyüleri ile çok işe yararlar ve lvl 60 dan sonra wizardlar uçma özelliği kazanabiliyorlar. özellikle pvp ve clan savaşlarında elementalistlerin damagelerini düşürebileceğiniz debuff larla çok işe yararlar

    Musketer Oyunun lejyonerleri yani askerleridir silah kullanırlar çok seri ateş ederler ve AFK da kolay kolay yaratık yaklaştırmazlar 2 musketer ve bir scout ile oluşturacağınız aile ile çok seri kasabilirsiniz. çok sağlam alan skilleri vardır.

    Clasların artı ve eksilerini anlattık bunlara göre istediğiniz bir aile kombinasyonlarını oluşturabilirsiniz. benim favorilerim elementalistlerdi aile kombinasyonum 2 elementalist ve bir scout du bazen 3. eleyi de dahil edip 3 ele ile oynuyordum ama çok zorlanıyordum.


    UPC [NPC KARAKTERLER]
    Oyunda belli lvl lerde görev yaparak npc karakter kartı alabiliyorsunuz isterseniz bu karakteri açabilir aileye dahil edebilir veya satarak para kazanabilirsiniz. Bu upc karakteri hem wizard hem elementalist stancelerini kullanabiliyorCatherine Oyunda kuklacı olarak geçer ve en çok tercih edilen upc karakteridir ufak ufak 7 8 tane kukla karakter ortalıkta vıcır vıcır tozu dumana katarlar kukla kuklalara hangi silahları verirseniz o clasın özelliğini taşırlar ve çok seri keserler ve buna benzer bir çok upc karakter var bunlar için ayrı bir konu açacağım ve upc leri orada tanıtacağım.
    TİCARET
    Oyunda itemler moblar düşer ve 4 lvl aralıklarına göre item değiştirirsiniz. item satışları 32 yada 36 lvl e kadar ( tam hatırlamıyorum) NPC lerden itemleri alabilirsiniz ama bu lvl den sonra item almak yada satmak için Şehirlerdeki marketing i kullanırsınız market, market dediğimiz aslında bir NPC dir bu npc ye itemi satmak için koyarken satış yapacağınız fiyata göre bir komisyon ödersiniz ve belli bir süre satışta kalır ara ara kontrol etmekte fayda vardır. item alışlarınızıda bu market den sağlarsınız. ve para sıkıntısı yaşamamk için düşen itemleri muhakkak toplayın bazı itemlerden yüzlerde toplayıp npc ye verirseniz güzel gelir elde edersiniz.

    Size tafsiyen mümkün olduğunca az item değiştirin pinti olun üzerinizdeki itemlerle gidebildiğiniz kadar gidin yüksek lvl lerde para çok ama çok lazım oalcak

    CRAFTİNG SİSTEMİ
    Oyunda crafting sistemi memcuttur item scroll larla item yapabilirsiniz ama çok seri lvl atlayacağınız için buna ne zaman ayırabileceksiniz nede bunla uğraşabileceksiniz. marketlerden isteiğiniz itemi bulabilirsiniz.

    noimage

    MOBLAR VE BOOSLAR

    Oyuna girdiğinizde bir anda onlarca mobun size saldırdığını görürseniz çok şaşıracaksınız. ama 3 karakterle oynadığınız ve otomatik attack [ CTRL + E ] ile bunun aslında gerekli olduğunu göreceksiniz, yaratıklar o kadar hızlı spawn olacakki bir dakikanız bile boş geçmeyecek sürekli yaratık kesiyor olacaksınız, aile kombinasyonunuz buna uygunsa afk ya bırakıp kendileri kasabilir ama yapımcılar bunuda dengede tutabilmek için arada yakınlarınızda bidon yada kutu çıkmasını sağlayacak scriptler eklemişler, bunlar ne oluyor derseniz o kutuyu yada bidonu kırdığınızda bir anda 30 - 40 yaratığın çıkıp size saldırdığını göreceksiniz bu durumdan kurtulmak için genelde alan büyüleri kullanmanız lazım bu da afk ya bıraksanız bile sürekli oyunu takip etmeniz gerekiyor, veya lvl 10 modlarını keserken bir anda yakınlarınızda lvl100 booslar görebilirsiniz hiç şaşrmayın
#16.10.2009 18:06 0 0 0
  • Fighter - Scout - Elementer nasıl olur?
#29.11.2009 00:21 0 0 0