Eyvah Okul Başladı - Dominic Wyse

Son güncelleme: 24.10.2009 10:56
  • Eyvah Okul Başladı kitap Tanıtımı - Eyvah Okul Başladı kitap özeti

    Kitabın künyesi

    Dominic Wyse
    Boyut Yayıncılık;
    İstanbul, 2009, 16 x 24 cm, 100 sayfa, Türkçe, Karton Kapak.
    ISBN No: 9789752306431


    Hepimizin arzusu, biricik yavrumuzun önce okulda, sonra hayatta başarı kazanması, peki bunun için ne yapabilir, ona bu zorlu yolda nasıl yardımcı olabiliriz?

    Bir çocuğun eğitim süreci, bir nehrin üzerindeki taşların birinden diğerine sıçrayıp geçerek ilerlemeye benzer: Okul öncesinden hazırlığa, sonra ilköğretim ilk ve ikinci kademeye, ardından da lise ve üniversiteye... Her taş birbirinden farklı olsa da, sizin ebeveynler olarak çocuğunuz için yapabileceğiniz çok şey var. Dr. Dominic Wyse eğitimin her aşamasında anne babaların çocuklarına yardım ipuçlarını 'Eyvah! Okul Başladı'da okurlarıyla paylaşıyor.

    Türk eğitim sisteminden uyarlanarak hazırlanan bu kitap, okul öncesinden ilköğretimin ikinci kademesine kadar hem size hem de çocuğunuza her aşamada yardımcı ve destek olacak. BBC güvencesi, James Harrison'un danışmanlığı ve katkılarıyla, Dr Dominic Wyse'ın kaleminden çıkan 100 sayfalık kitap Rüya Doğan tarafından dilimize kazandırılmış. Eyvah! Okul Başladı'nın kısa sürede tüm anne babaların vazgeçilmezi olacağına inanıyoruz.

    (Tanıtım Bülteninden)



    Kitap hakkında

    Anne-babalar için yol gösterici bir rehber kitap

    En doğru okulu nasıl seçerim?
    Evde en uygun çalışma ortamı nasıl olmalı?
    Ödevlerine hangi aşamada yardım etmeliyim?
    Okul dışı aktivitelerin sınırı ne olmalı?
    Sınavlara hazırlık stresi
    Bunun gibi pek çok sorusu olan anne, babaların tüm sorularına yanıt verecek niteliktebir rehber kitap olan "Eyvah Okul Başladı!" Boyut Yayınlarından çıktı. Dr. Dominic Wyse'in orjinali BBC'den yayınlanan bu rehber kitabı Türk eğitim sistemine uyarlanarak, okul öncesi eğitiminden ilköğretimin 2. kademesine kadar anne, babaların karşılaşabileceği sorunların üstesinden gelebilmeleri için rehberlik etmek üzere hazırlandı.

    Her anne babanın çocuklarının eğitim süreci ile ilgili çok basit ve temel bir arzusu vardır: hayatları boyunca öğrenme isteği duymaları ve ileride seçtikleri meslek ve ulaşmak istedikleri hedef ne olursa olsun başarılı olabilmeleri ve bu seçimden mutlu olmaları Temel yol ise çocuğun güçlü yanlarını ve ilgi alanlarını göz önünde bulundurmak ve bu süreçte en önemli besin olan motivasyonu eksik etmemek.

    Kitap, aldıkları eğitimden en iyi şekilde yararlanmaları için çocuklarına nasıl yardımcı olabileceklerini ve çocukların var olan potansiyellerini ortaya çıkarmalarını nasıl sağlayacakları konularında anne, babaları bilgilendirmek için bir dizi prensip sunuyor.

    Bu kitabı okuduktan sonra anne, babaların çocuklarının heyecan dolu eğitim ve öğrenim hayatında ona kendilerinden daha emin bir şekilde yardımcı olabilecekler.

    Basın bülteni ve görsellere ulaşmak için burayı tıklayınız. (Açılan zip dosyasını indirerek tüm içeriğe ulaşabilirsiniz).

    Boyut Yayınlarından çıkan "Mutlu Aile" setinin en yeni parçası olan "Eyvah Okul Başladı!" kitabını seçkin kitapevlerinden bulabileceğiniz gibi adresinize gönderilmesi için www.boyutstore.com 'dan ve 0212 444 5353 numaralı Boyut Yayın Danışma Hattından satın alabilirsiniz.
#24.10.2009 10:56 0 0 0