Şimdi Sıra Bizde..2868

Son güncelleme: 10.11.2022 17:17
  • Kurtuluş Savaşında destek için altın dişini bile gönderen Pakistanın yardım çığlığı Türkiyeyi seferber etti. Şimdi Sıra Bizde isimli kampanya ile GSM hatlarından 2868e gönderilecek her mesajla Pakistan depremine 5 YTLlik bağış yapılabilecek. Bankalarda da yine 2868 numaralı bağış hesapları açıldı. Binlerce insanın hastalık tehdidiyle karşı karşıya olduğu Pakistan için gönderilen her kuruş çok önemli...
    noimage
    PAKİSTANI 8 Ekimde vuran 7.6lık deprem, tüm Türkiyeyi harekete geçirdi. Birinci Dünya Savaşında ve Kurtuluş Savaşında altın bileziklerini, hatta altın dişlerini bile Türkiyeye yardım için gönderen Pakistan halkı için Türkiyenin her kesimi el ele verdi. Bunun son örneği de dün Türkiye İhracatçılar Meclisinin evsahipliğinde yaşandı. TİM, Türk Kızılayı, GSM operatörleri, bankalar ve medya kuruluşlarının destek verdiği kampanya ile GSM hattı 2868e gönderilecek mesajla 5 YTL yardım yapılması kararlaştırıldı.
    ŞEFKAT NUMARASI: 2868

    ONLAR Hep Yanımızdaydı... Şimdi Sıra Bizde adıyla başlatılan yardım kampanyası, TİMin daha önce Endonezyayı vuran tsunami felaketi için başlatılan ve 2 milyon 850 bin kişinin katıldığı yardım kampanyasının bir benzeri olacak. Cep telefonu mesaj hattı olarak belirlenen 2868, aynı zamanda bankalardaki yardım hesabının da numarası olarak belirlendi. Bu hatta mesaj gönderimlerinden herhangi bir vergi ya da kesinti yapılmayacak. Bütün ön ödemeli ve hazır kartlar da bu numaradan Pakistanlı depremzedelere yardım gönderebilecek.

    HERKES KATILIYOR...

    DÜN kampanya ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan TİM Başkanı Oğuz Satıcı, kampanyaya TİM olarak 1 trilyon lira koyduklarını söyledi. Satıcı, Şimdi Pakistan halkının çığlığına cevap verme zamanıdır. Telsim, Turkcell, Avea, Star Medya Grubu, Çukurova, Doğuş ve Doğan Grubu destekleriyle yardım kampanyası başlatıyoruz. Merhamet ihraç edip teşekkür ve minnet ithal edeceğiz dedi.
    4 ŞEHİR YOK OLDU

    TÜRK Kızılay Derneği Başkanı Tekin Küçükali de, bölgeye ilk giden Türk Kızılay ekibinin çadır, battaniye ve hastane yardımı yaptığını söyledi. Küçükali, Bu kampanya 1 yıl sürecek. Pakistana uzun vadeli yardım yapacağız dedi. Bölgeye üç uçakla seyyar hastane ve ek personel takviyesi yaptıklarını ve 200 yataklı seyyar hastanenin orada hizmet verdiğini belirten Küçükali, cuma gününe kadar 4 uçağın gideceğini bildirdi. Küçükali, 4 şehrin haritadan silindiği Pakistana şu ana kadar 7 milyon doları aşkın yardım gönderildiğini de söyledi. Star Medya Grubu Başkanı Cengiz Özdemir de, Pakistan depremine taraf olmak zorundayız. Gerek kalemimizle gerek kameramızla destek vermek konusunda kararlıyız dedi.

    BAŞBAKAN ERDOĞAN YARIN PAKiSTANA GiDiYOR


    BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, hem yardım götürmek hem de çalışmaları yerinde denetlemek için yarın Pakistana gidiyor. Başbakan Erdoğanın bazı bakanlarla birlikte, Pakistana yapacağı ziyarette, iftar yemeğinde toplanan ayni ve nakdi yardımlar da verilecek. İçinde un, yağ ve şeker olan Pakistan uçağı, Başbakan Erdoğanın uçağı ile aynı dakikalarda İslamabad'a inecek

    HER ŞEY GİTTİ

    DÜN AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda da Pakistana yardım kampanyası başlatıldığını bildirdi. Erdoğan, 173 arama-kurtarma ve sağlık personeli, 7 araç, 3 ambulans, 20 tonluk sahra hastanesi ve 22 ton gıda ile 17 ton ilaç ve tıbbi malzeme bölgeye gönderildi dedi. Başbakan Erdoğan Türk Milletinin tsunami felaketinde 50 milyon dolarlık yardım ulaştırdığını da hatırlattı.

    ERDOĞAN, Pakistana ise daha büyük bir seferberlik yürütüldüğünü söyledi. 15 Ekimde verdiği iftar sonrasında, işadamlarının 20 milyon dolarlık yardım yaptıklarına işaret eden Erdoğan, bunun da teslim edileceğini söyledi. Erdoğan, BM Yüksek Komiserliğine ait İskenderundaki 104 bin adet battaniye ile 10 bin adet çadır ve 20 ısınma aracının da bölgeye nakledildiğini vurguladı.

    DEVAMI GELİYOR

    ERDOĞAN, TSKya ait 2 nakliye uçağının NATOnun kullanımına verildiğini belirterek, NATOnun sağladığı 6 uçağın Pakistana gidişi ile ilk nakliye işinin biteceğini söyledi. Kızılaya ait 300 çadırın da gönderileceğini dile getiren Erdoğan, sağlık ekiplerinin 2 bin 564 kişiye cerrahi müdahalede bulunduğunu da kaydetti. Bazı bakanlar ile Pakistana gideceğini bildiren Erdoğan, bu ziyarette Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref ve Başbakan Şevket Azizi ile görüşeceğini söyledi.

    YARDIM HATTINDAN VERGi ALINMIYOR


    PAKİSTANDAKİ deprem felaketine yardım amacıyla başlatılan kampanyada tüm banka ve GSM operatörlerinden kullanılabilmek üzere 2868 ortak bağış hesabı olarak belirlendi. Tüm GSM operatörlerinden 2868e boş kısa mesaj atarak bağış yapılabilecek. Her mesajın 5 YTL olduğu kampanya kapsamında kısa mesajlardan vergi alınmayacak. Ayrıca, www.kizilay.org.tr adresinden de online bağış yapılabilecek.
    40 MİLYON KİŞİ...

    YardIm kampanyasıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Telsim Genel Müdürü Mehmet Taşaltın, GSM sistemiyle bağış toplamanın en etkili yardım toplama sistemi olduğunu ifade etti. Avea Genel Müdürü Cahit Paksoy, Pakistanlılarla ilk kez 1986da tanıştığını ve Pakistanı görme olanağı bulduğunu belirterek, köyünden sonra en sıcak yer olarak Pakistanı gördüğünü kaydetti. Turkcell Genel Müdürü Muzaffer Akpınar da, cep telefonlarından 40 milyon kişinin bağış yapma imkanı olduğunu söyledi.


    SÜNNET TAKILARINI YARDIM İÇİN GÖNDERDİ


    Konyada 9 yaşındaki Hulusi Muştu, geçen yıl sünnet düğününde hediye edilen altınları ile harçlığını, Pakistana ulaştırılması için valiliğe teslim etti. Muştu, deprem sonrası çok üzüldüğünü belirtti. Muştu, düğünde hediye edilen 19 adet çeyrek altın ve künye ile 18 YTL tutarındaki harçlığını Başbakanlık tarafından başlatılan yardım kampanyasına bağışlamaya karar verdiğini söyledi.

    PAKİSTANA 80 TON MALZEME GÖTÜRDÜ


    Türk Hava Yolları (THY), içinde tonlarca helva, jeneratör ve ekmek fırınının da bulunduğu yaklaşık 80 ton yardım malzemesini Pakistana götürdü. THYnin ücretsiz taşıdığı yardımlar, Kızılay ve Deniz Feneri Derneğince toplanan yardımlardan oluşuyor.
    SÜLEYMAN ŞEN


    PAKİSTANA 2 MİLYON $ YARDIM YAPACAK


    Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası, Pakistana 2 milyon dolarlık insani yardım kararı aldı. Pakistanın deprem yaralarını sarmak için Başbakan Erdoğanın iş dünyasına yaptığı yardım çağrısının ardından, TÜTSİS Başkanı Halit Narin, önceki akşam yönetim kurulunu acil olarak toplantıya çağırdı. Toplantıda, Pakistana 2 milyon dolarlık insani yardım yapılması kararı verildi.

    400 MİLYON DOLARLIK ANLAŞMAYA İMZA


    Dünya Bankasından beklenen 400 milyon dolarlık kredi nihayet geldi. Krediye ilişkin anlaşma, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorkink ve Hazine Müsteşarlığı DEİK Genel Müdürü M.Aslan Akçay arasında dün İstanbul Valiliğinde düzenlenen törenle imzalandı. Kredi İstanbulun acil durum haberleşme sistemi ve kamu binalarının güçlendirilmesinde kullanılacak.
#19.10.2005 10:49 1 0 0
  • Haydi arkadaşlar herkes bir mesaj ile yardım edebilir..

    Bir mesajınız oradaki binlerce insanı mutlu edebilir..

    Haydi arkadaşlar bir mesaj ile bizlerde hayat kurtaralım..
#19.10.2005 10:52 0 0 0
  • Allahım ordakilerin dertlerine derman versin yarabbim herkez elinden geldiği kadar yardımcı olsun lütfen
    Arkadaşaımızın dediği gibi şimdi sıra bizde arkadaşlar...

#20.10.2005 18:29 0 0 0
  • allah acil sifalar versin hepsine
#27.10.2005 15:05 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Emeğine Sağlık
#10.11.2022 17:17 0 0 0